Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga 22-M
Els estudiants de la UIB denuncien la manipulació informativa

Els estudiants que ocuparen la Conselleria d'Educació amenacen d'ocupar-la de nou i asseguren que se senten “criminalitzats”

25/05/2012 Educació

Una seixantena d'estudiants tornà ahir a les portes de la Conselleria d'Educació, des d'on enviaren un missatge al delegat del Govern: "Respondrem amb una contundència equivalent a la dels vostres atacs". Els universitaris responien així a l'avís que José María Rodríguez llançà a l'edició de dBalears d'ahir, en el qual assegurava: "La paciència s'està esgotant. Podem ser més contundents".

Així que els joves li replicaren que, independentment de la Policia Nacional, fan comptes tornar a ocupar la Conselleria d'Educació. "Ho tornarem a fer tantes vegades com calgui", advertí Lluc Gayà, portaveu de l'Assemblea de la UIB. Gayà, a més a més, aprofità per respondre a Carlos Delgado: "Els universitaris hem d'estudiar, sí, però també reflexionar, pensar i lluitar". El conseller de Turisme, de fet, els havia instat a anar-se'n a ca seva i posar-se a estudiar. Finalment, Gayà comminà la rectora de la UIB, Montserrat Casas, a declarar-se "insubmisa" per evitar aplicar les retallades que el Govern li ha imposat.

Els estudiants també aprofitaren per carregar contra la premsa. Òscar Adrià, professor universitari que participà en la protesta, assegurà en nom de l'Esquerra Independentista que "la campanya de criminalització dels estudiants és ridícula". Adrià esmentà el tractament mediàtic que el diari El Mundo ha donat dels incidents: "Han fet una campanya contra Pau Mas, tot i que ni tan sols hi havia cap periodista del seu diari en el moment dels fets". Adrià, així mateix, manifestà el suport de la classe estudiantil a Pau Mas, titllat d'"el matón del independentismo" pel rotatiu conservador.

Així mateix, denunciaren que "IB3 amagà just la part del vídeo en què es veu que la cap de gabinet copeja Pau Mas". Òscar Adrià, tot i així, matisà: "Sabem que els professionals d'IB3 estan patint moltes pressions i intents de censura". Finalment, feren menció a la portada del diari La Razón de l'endemà de l'ocupació, que era dedicada íntegrament als fets de Palma. "Qui té la raó?", es demanaren de manera retòrica.

Els estudiants no s'oblidaren de ningú. També tingueren paraules per als activistes del PP que empren les xarxes socials. "Poden crear hashtags com catasunos i mallorcaborrokatour, però només ens fan rialles".

No estigueren sols, però, en la compareixença d'ahir. Representants dels sindicats CGT i STEI-i, les entitats juvenils Maulets i SEPC, com també En Lluita, Revolta Global, Endavant, Pinyol Vermell i els regidors de Palma Antoni Verger i Anotni Noguera (PSM), acompanyaren els joves.

Font: Diari de Balears

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid