Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Els estudiants de la UdG continuaran ocupant el rectorat de forma indefinida

Denuncien que el rectorat "no ha mostrat en cap moment una actitud conciliadora i ha mantingut sempre la mateixa posició indefinida i difusa"

24/05/2012 Educació

Els estudiants que ocupen el rectorat de la Universitat de Girona (UdG) mantindran el recinte de la zona de Les Àligues tancat fins que el rectorat mostri voluntat de negociar. Segons ha denunciat en un comunicat l'Assemblea de la UdG, de moment el rectorat no s'ha pronunciat "de forma clara i definida" respecte les seves demandes i "no ha mostrat en cap moment una actitud conciliadora i ha mantingut sempre la mateixa posició indefinida i difusa".

Per això l'assemblea ha ratificat la postura de mantenir l'ocupació de manera indefinida i ha convocat dues concentracions per aquest dijous a dos quarts de vuit del matí i a les dotze del migdia. També s'ha convocat una assemblea per a les 12 ja que dimecres a la nit,després d'una llarga reunió de negociació amb l'equip de govern, el rectorat va valorar unes propostes que falta consensuar en assemblea.

Els estudiants que ocupen el rectorat han llegit i lliurat públicament un comunicat on demanen la insubmissió a les retallades, la congelació de les taxes, la fi dels acomiadaments i de les privatitzacions, més democratització i transparència en la administració de la universitat i un posicionament públic a favor dels encausats o la dimissió de la rectora, Anna Ripoll.

En el seu comunicat, l'Assemblea de la UdG ha dit que esperava una resposta del rectorat on es definís respecte les demandes dels estudiants i poder-les estudiar conjuntament, "premissa obligatòria" perquè posin fi a l'ocupació.

El rectorat demana la fi d'una ocupació "il·legal"

El rectorat, però, de moment ha fet arribar un comunicat on titlla d'"ill·legal" l'ocupació, "duta a terme per la força", i denuncia que "impedeix el dret dels treballadors de la Universitat de Girona a dur a terme la seva tasca a favor de la universitat pública". La UdG lamenta que els estudiants han impedit l'entrada de membres de l'equip de direcció de la universitat i reitera que la seva posició és de defensa de la universitat pública i de rebuig a les mesures del ministre José Ignacio Wert.

El rectorat considera legítimes "les expressions de desacord amb la situació actual" però demana "la immediata desocupació de l’edifici de Les Àligues per tal de poder afrontar de manera conjunta, tota la comunitat universitària i amb la continuïtat del diàleg permanent, els moments greus que vivim".

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid