x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Activistes contra el Pla Caufec podrien ingressar a presó

Actualment hi ha 9 veïns pendents de dos judicis penals, 6 dels quals tenen una amenaça real d’acabar a la presó

17/05/2012 Drets i Llibertats

Set persones que es van implicar en la lluita per la defensa de la serra de Collserola, mobilitzant-se en contra del pla urbanístic conegut com a Pla Caufec, s’enfroten a l’ingrés a presó per diverses condemnes derivades d’aquella lluita.

El Pla Caufec és un projecte urbanístic que s'havia planejat sobre Esplugues de Llobregat i que preveia la construcció de dos gratacels de 115 metres, un centre comercial, oficines, 600 habitatges d'alt standing i 125 pisos de protecció oficial a la falda de la serra de Collserola.

Des de l’any 1991 unes associacions de veïns es neguen a ser víctimes i alcen la veu contra aquest projecte urbanístic. 20 anys de denúncia de l’especulació per frenar un projecte que finalment la crisi ha ajudat a aturar.

En aquests 20 anys d’oposició ciutadana al Pla Caufec han estat múltiples els actes, les activitats, els arguments i les accions que s’han realitzat. El resultat ha estat un bon nombre de condemnes i sancions jurídiques. Actualment hi ha 9 veïns pendents de dos judicis penals, 6 dels quals tenen una amenaça real d’acabar a la presó.

9 persones acusades de desordres públics, atemptats a l’autoritat i desobediència greu en participar a la manifestació del dia 7 de novembre de 2007 i a la concentració del dia 18 de març de 2009 davant l’Ajuntament.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid