Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
habitatge
Presentació de la ILP per canviar la llei hipotecària a Sabadell

A les 19h al Casal Pere Quart de Sabadell es presenta la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) engegada per diverses plataformes

24/04/2012 Drets i Llibertats
L'acte està organitzat per la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC) i comptarà amb la intervenció d'Ada Colau, membre de la PAH de Barcelona, un portaveu de la PAHC de Sabadell i Juan Guil, en nom de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Sabadell.

La ILP pretén establir un canvi de la llei hipotecària vigent actualment a l'estat espanyol amb la inclusió de la Dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i el lloguer social, tres dels pilars bàsics de les reivindicacions polítiques de les plataformes d'arreu dels Països Catalans i de l'estat espanyol.

El passat 18 d'abril, una roda de premsa a Barcelona va significar el punt de sortida de la recollida de signatures, i en seran necessàries un mínim de 500.000 per a que aquesta ILP pugui ser debatuda al Congrés de diputats espanyol, òrgan que ja ha vetat diverses vegades aquesta discussió de la modificació de la llei hiopotecària. El termini màxim per a l'entrega de les signatures recollides serà el 31 d'octubre, i des de la PAHC creiem que donat el dramatisme del problema estructural d'accés a una vivenda digna, per estar subjecte al control de les entitats financeres, i per tant al servei de les lleis del mercat i no al servei de les persones, com a dret social bàsic en qualsevol estat que es reconegui mínimament social, el suport a aquesta ILP ha de ser i serà massiu.

Durant el temps que les diverses plataformes porten organitzant-se i lluitant arreu del territori, hem pogut observar amb satisfacció la solidaritat i el suport rebut per gran part de la nostra conciutadania, i, per tant, ara els emplacem també a sumar-se a aquesta iniciativa legislativa popular amb la seva signatura, demostrant, que a l'estat espanyol existeix una majoria popular a favor de les mesures polítiques que reivindiquem com a plataformes i que cal un canvi de paradigma en l'àmbit de l'habitatge, per a que totes les persones tinguin garantit aquest dret bàsic.

 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid