Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Enllaçats per la llengua
Joves de Mallorca dóna suport als llaços pel català

L'entitat juvenil insta els instituts que contiuïn enllaçats pel català i critica el malbaratament de recursos del Govern per ensorrar la iniciativa

04/04/2012 Llengua
L'entitat Joves de Mallorca, en un comunicat, anima els instituts a continuar "Enllaçats pel català". La iniciativa va aparèixer des dels mateixos IES que, com a senyal de rebuig a la línia política en matèria lingüística impulsada pel govern de Bauzá, van decidir penjar senyeres en forma de llaç a les façanes dels instituts.

Joves de Mallorca reafirma la seva postura de suport a la campanya i encoratja els instituts a continuar la protesta. Al comunicat, Joves de Mallorca afirma que "la senyera no és una arma política, sinó la conseqüència de la marginació de la llengua pròpia". A més, afegeix que tots els recursos que utilitza el Govern per ensorrar aquestes propostes populars podrien ser destinats, per exemple, a la renovació de molts centres educatius.

A més, l'entitat també estén la mà a l'IES de Marratxí per l'expedient que la Conselleria d'Educació els ha obert a causa del vídeo enregistrat pels alumnes a favor de la llengua. El vídeo consistia en una versió d'una cançó del cantautor mallorquí Tomeu Penya feta pels mateixos alumnes. La lletra de la cançó era un crit optimista en defensa de la llengua pròpia. De fet, van ser els mateixos alumnes els qui, després que l'IBISEC (Institut d'Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals) els obligués a treure el llaç, el tornaren a penjar.
Valora
Vídeos
Retirada del llaç a Marratxí
IES Marratxí enllaçat pel català
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid