Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acte d'homenatge a Lluís Maria Xirinacs al Fossar de les Moreres

15.08.07 La Fundació Randa ha organitzat per demà dijous 16 un homenatge popular al Fossar de les Moreres, després del funeral que es realitzarà a les 10 del matí a l'església de Santa Maria del Mar. Els organitzadors han demanat que no hi assisteixi cap representació oficials de les institucions a l'acte del Poble, per respecte a la voluntat del difunt i per coherència amb la seva voluntat. D'altra banda, a les 20 h. la CUP de Girona també ha organitzat un acte d'homenatge a Xirinacs a la plaça del Vi.

Demà al matí dues o tres persones pròximes a Xirinacs llegiran algun text o cantaran una cançó en memòria seva. Quinze capellans amics oficiaran la cerimònia en memòria del difunt.

14/08/2007 14:43 Política

En acabat, la família portarà el fèretre a espatlles fins la porta de Santa Maria del Mar, on el lliurarà als braços de la Fundació Randa, que el portaran fins el Fossar de les Moreres. Segons la previsió de l'organització, en aquells moments es cantarà Els Segadors.

Llibertat.cat ha pogut saber que durant aquest homenatge al Fossar també es cantarà la cançó  L’Emigrant (lletra del poeta Mossèn Jacint Verdaguer) i un grup vingut del País Valencià homenatjarà la figura de Xirinacs amb la Muixeranga. Diverses entitats i amics faran alguns breus parlaments, on també s'hi trobarà un llibre de signatures perquè tots els assistent puguin dir l'últim adéu a Xirinacs.

També està previst que es dipositin nombrosos rams de flors al peu del monument als màrtirs de 1714 del Fossar. Després, el fèretre quedarà dipositat al local del Memorial 1714, a la mateixa plaça, on se li podrà retre homenatge fins les 4 de la tarda, sota una senyera, una foto i un exemplar del seu llibre Subjecte.

Els organitzadors de l'acte d'homenatge i comiat a Lluís Maria Xirinacs han demanat que, com es va fer fa 100 anys en el la mort de Jacint Verdaguer, les campanes d’esglésies repiquin a les 10 del matí durant el dia, però no tocs de pena, sinó d’alegria. En aquest mateix sentit, es demana a la gent que vulgui realitzar-hi el seu acte d'homenatge que posi senyeres al balcó amb crespó negre, fins l’onze de  setembre.

 

Xirinacs, una vida entregada als Països Catalans

ifuyf L'Esquerra independentista amb Lluís Maria Xirinacs:

Xirinacs: sobirania i dignitat (Els Països Catalans i el món des de Vic)

Reflexions sobre la mort d'en Xirinacs (2) Bloc d'Abel Caldera

Reflexions sobre la mort d'en Xirinacs Bloc d'Abel Caldera

Adeu "Xiri"  Bloc d'en Sergi Caravaca 

Xiri Aida Cortés

Ha mort en Xirinacs Isabel Gòmez

Senyor Xirinacs...se'l correspon Jordi Hill

Lluis Maria Xirinacs, una persona coherent Àlex Maymó

Xirinacs, un home valent Jordi Navarro

L'últim acte de llibertat Xavier Navarro

No és en va el teu gest, company Francesc Ribera (Titot)

Adéu siau, Xiri ! Lluís Sales

nbkLa victòria en homenatge Jordi Salvia

Bon viatge, Xirinacs  Josep Surroca

Acte de sobirania. Jordi Casals 

Lluís Maria Xirinacs s'immola contra l'ocupació de Catalunya. Didac López 

Adéu Xirinacs Tomàs Sayes 

Homenatge a Xirinacs. Toni Cucarella

Una cançó a Xirinacs. Xavier Sarrià

Bon viatge pels guerrers! Ara, Independència

Fins al darrer suspir amb dignitat. Fins sempre Lluís Maria. Xavier Monge

Sempre amb nosaltres Cesk Freixas

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid