Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
La comunitat educativa es concentra a Barcelona contra les retallades

En dos anys el govern de CiU ha retallat un 12% malgrat comptar amb uns 100.000 alumnes més, segons va reconèixer la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, al Parlament fa uns dies.

11/02/2012 Educació
Més de tres mil persones de la comunitat educativa s'han concentrat aquesta tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona en una nova protesta contra les retallades de la Generalitat en els pressupostos d'enguany.

Amb el groc com a color símbol d'aquest risc, els concentrats, que han compartit espai amb les persones que participaven en les celebracions de Santa Eulàlia, estaven convocats per tots els sindicats del sector de l'educació. La membre de la FAPAC Anna Sans ha llegit un manifest en el qual assegura que Catalunya "no es pot permetre creuar les línies vermelles" que suposen un retrocés en la qualitat de l'educació. Sans ha reclamat un augment de la inversió en matèria educativa que garanteixi la cohesió social, la no discriminació i la igualtat d'oportunitats per a tots en totes les etapes del sistema educatiu.

També s'ha denunciat que el tancament d'escoles obertes fa poc ha generat una massificació a les aules. Per això, els convocats de la manifstació exigeixen que s'assegurin les places públiques suficients per a atendre la població escolar a totes les etapes educatives des d'infantil fins a primer cicle, garantint els recursos compromesos amb els municipis.

La concentració d'avui ha estat convocada per l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes d' Educació Secundària (FAPAES), la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC), la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya, FETE-UGT, el Sindicat d'Estudiants i USTEC-STEs.

 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid