Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades en educació
Tancada a l'escola Abril de la Canonja

Una de les quatre escoles en lluita que volen tancar al Camp

10/02/2012 Drets i Llibertats
Prop de 150 professores, mestres, mares i pares d'alumnes de la comunitat educativa del Camp s'han trobat aquest dijous a l'Escola Abril de la Canonja, una de les quatre escoles en lluita que volen tancar en aquestes comarques, per tal de veure's les cares i tancar-se el centre per passar-hi la nit.

Es tracta d'una mobilització que ha sortit a partir d'assemblees populars que s'han desenvolupat al Camp durant les darreres setmanes, segons informa Jordi Martí Font al seu bloc

Després d'explicar la situació i les amenaces de tancament de l'escola per part d'una mare, ha començat l'assemblea, que ha decidit una sèrie de propostes per estendre la lluita per una escola pública digna i sense retallades. S'hi han explicat les situacions de diversos centres que ja han fet mobilitzacions com talls de carretera, assemblees, redacció de cartes explicant la situació a les famílies...

A l'assemblea s'ha pres la decisió de sumar propostes. Així, s'intentarà portar la samarreta groga contra les retallades els dimecres; dimarts que ve dia 14 de febrer l'assemblea se sumarà a la manifestació que es fa a Tarragona contra les retallades i després es farà una assemblea popular de l'ensenyament en un centre de Tarragona (l'Institut Martí Franquès); es penjaran pancartes a cada un dels centres amb la llegenda "Per una educació pública de qualitat"; i s'informarà de forma entenedora les famílies de les retallades que els nous pressupostos de la Generalitat inclouen.

L'Ajuntament pressiona la Generalitat

Paral·lelament, aquest dijous l'Ajuntament de la Canonja ha aprovat una moció que rebutja la decisió del Departament d'Ensenyament de tancar l'Escola Abril per "raons demogràfiques" i manifesta la solidaritat del consistori amb les famílies afectades. La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor dels 9 regidors del PSC i el regidor del PP i el vot encontra dels tres regidors de CiU.

Amb l'aprovació d'aquesta moció el consistori insta la Generalitat a garantir la continuïtat del centre i demana a Ensenyament que fixi un termini per iniciar els tràmits per la construcció del nou edifici escolar.

L'Escola Abril es va posar en funcionament el curs 2009-2010 utilitzant provisionalment les instal·lacions de l'escola La Canonja mentre es realitzaven els tràmits per la construcció d'un nou edifici. De moment, els alumnes de l'escola han estat reuibcats a l'escola La Canonja.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid