Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corts Valencianes
El PP expulsa Mónica Oltra de les Corts per denunciar la corrupció

"Suposo que la paraula xoriço fa sentir al·ludida la gent del PP", va sentenciar Oltra

16/02/2012 Política
El PP va expulsar dimecres la diputada de Compromís Mónica Oltra del ple de les Corts per portar una samarreta on es llegia, en castellà: “No ens falten diners, ens sobren xoriços".

El president de les Corts, Juan Cotino, va expulsar Oltra de la sessió després d’instar-la a posar-se la jaqueta per tapar el missatge i que aquesta s'hi negués. "Pot vostè no fer res i em veuré obligat a cridar-la a l'ordre", va dir Cotino, que després de negar la paraula a la diputada va sentenciar: "Es posa la jaqueta o la crido a l'ordre". Oltra es va negar a tapar-se i després de tres crides a l'ordre va ser expulsada.

Els diputats de l'oposició de les Corts Valencianes van decidir abandonar l'hemicicle en solidaritat a Oltra. Era el moment abans que la sessió plenària abordés el punt en què s'havia de debatre la reprovació de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps per les condicions del contracte que va signar amb el patró de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone, per la celebració del Gran Premi d'Europa a València.

Oltra: "La paraula xoriço fa sentir al·ludida la gent del PP"

"Suposo que la paraula xoriço fa sentir al·ludida la gent del PP; raons no els en falten, però jo no al·ludia a cap partit en concret", va sentenciar Oltra que el maig del 2009 ja va ser expulsada del ple de les Corts per lluir una samarreta amb la fotografia de Camps i la frase en anglès: "Es busca. Només viu".

El diputat de Compromís al Congrés, primer diputat valencianista a la cambra, Joan Baldoví, ha denunciat que "mentre el PP expulsava de les Corts a Mònica Oltra per dur una samarreta amb un lema, al carrer, la policia que ara dirigeix el PP ha carregat contra joves que defensaven un sistema educatiu públic i de qualitat".

Al ple on van expulsar Oltra, el PP, amb 49 vots, va votar en contra de la ILP per a crear una xarxa d’escoletes infantils de 0 a 3 anys al País Valencià. "Lamente molt que el PP no vulga afavorir a milers de famílies valencianes l’escolarització de xiquets i xiquetes, una mesura que, a més a més, val per a reconciliar la vida familiar i laboral i també ajuda a la creació de llocs de treball", ha criticat Baldoví, que ha donat suport a Oltra.
Valora
Vídeos
Mónica Oltra és expulsada de Les Corts per denunciar la Corrupció del PP
El PP expulsa a Mónica Oltra per una samarreta que diu "No nos falta dinero, nos sobran chorizos"

Juan Cotino, del PP, expulsa a la diputada Mónica Oltra per dur una samarreta "no apropiada".
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid