Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abús policial
La policia carrega contra una protesta d'un institut valencià i deté un menor

El noi, de 17 anys, va ser colpejat i detingut i ha hagut d'ingressar a l'hospital - Diverses formacions polítiques demanaran explicacions al ministre de l'Interior

16/02/2012 Educació
L'IES Lluís Vives de València ha inicicat un cicle de mobilitzacions per protestar contra les retallades que escanyen els centres valencians. La direcció de l'institut ha informat als pares que els estudiants del Lluís Vives i d'altres centres es concentren al Carrer Xàtiva quan acaben les classes, on hi tallen el trànsit, com a mesura de protesta contra les agressions i degradació del sistema educatiu públic.

A més, el sindicat d'estudiants ha cridat els alumnes de 3r i 4t d'ESO i de Batxilllerat a fer vaga aquest dijous.

Càrrega policial i un menor detingut

Els estudiants porten un mes mobilitzant-se, però la protesta d'aquest dimecres no va ser com les altres. La policia va carregar i va detenir un estudiant menor d'edat, de 17 anys, que va ser traslladat ala comissaria de Sapadors.

Segons ha relatat un professor de l'institut a El País, l'alumne va ser colpejat i detingut al voltant de les tres de la tarda per agents de la Policia Nacional espanyola quan intentaven dissoldre la manifestació, que va tallar el trànsit a la cèntric carrer de Xàtiva. Amb tot, la policia al·lega que el menor va ser retirat "en tres ocasions" de la calçada i en tractar d'impedir que tornés a tallar el trànsit l'estudiant va agredir i insultar l'agent, fet pel qual el va detenir, segons la versió policial.

Ingressat a l'hospital

Tot i que segons la policia va ser l'agent qui va ser agredit pel noi, el professor del Lluís Vives assegura que el menor ha hagut de ser ingressat al centre de salut pròxim a la comissaria de Sapadors i ha estat aïllat. "La desproporció de la força dels agents", insisteix el professor, "ha fet que arrosseguessin les nenes" per la calçada.

El professor ha anunciat que posarà una denúncia al jutjat de guàrdia per l'actuació policial i el tractament a la comissaria. "Ningú m'ha informat de res", sosté el professor, a qui no li permeten veure a l'alumne.

Condemna de l'institut: Càrrega "violentíssima" i "desproporcionada"

El claustre de l'institut ha acordat condemnat l'actuació policial i ha emès un comunicat en què qualifica de "violentíssima" i "desproporcionada" l'actuació de la policia, amb el resultat de "diversos alumnes ferits i contusionats, amb la roba trencada i fins i tot amb un detingut, que ha estat conduït, emmanillat, a la comissaria de Sapadors i que posteriorment, a causa de les ferides que patia, ha estat portat a un centre de salut ".

El claustre mostra la seva "repulsa" per aquest tipus d'actuacions que, afegeix, "sens dubte s'emmarquen en els intents de les nostres autoritats per desprestigiar l'ensenyament públic i criminalitzar" a tots els que estan compromesos amb ella.

Condemna política

Els grups parlamentaris de Compromís i Esquerra Unida al Congrés dels Diputats demanaran explicacions al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, sobre els fets a l'institut valencià. A més de demanar a la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana que doni "explicacions" i "depuri responsabilitats".

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha registrat una bateria de preguntes dirigides al ministre de l'Interior perquè aclareixi els motius de la "brutal càrrega" contra els alumnes. Baldoví ha estat informat puntualment dels fets i ha registrat unes preguntes “perquè el que ha passat és molt greu. Mentre el PP expulsava de les Corts a Mònica Oltra per dur una samarreta amb un lema, al carrer, la policia que ara dirigeix el PP ha carregat contra joves que defensaven un sistema educatiu públic i de qualitat. Cal destacar que, en la seua majoria, els manifestants eren menors d’edat i s’han produït detencions”.

De la seva banda, la portaveu d'Esquerra Unida en Les Corts i coordinadora de la formació d'esquerres, Marga Sanz, ha manifestat la seva indignació pels fets ocorreguts aquests dies, tant en la manifestació a Campanar, on els manifestants van patir les restriccions i limitacions per no haver tallat el trànsit, com en la intervenció policial d'aquest matí davant l'institut Lluís Vives. "Aquestes actuacions no tenen precedents i està conculcándose el dret dels ciutadans a manifestar-se", ha assegurat Sanz.

"Estem convençuts que aquestes actuacions responen a la intenció del PP, a nivell estatal, de reduir la freqüència i el massiu de les nombroses protestes que es preveuen per als propers mesos, totes com a conseqüència de la seva gestió", ha sentenciat.

El diputat d'EUPV-Els Verds al Congrés, Ricardo Sixto, demanarà explicacions també a Interior.
Valora
Vídeos
Càrrega policial d'alumnes de l'IES Lluís Vives de València
Càrrega policial d'alumnes de l'IES Lluís Vives de València. Ensenyament públic i de qualitat
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid