Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicació
El Comitè d'Empresa de RTVV denuncia la “manipulació informativa” de la protesta estudiantil

Acusa la direcció de l’ens d’oferir “una informació tergiversada” al voltant de les protestes estudiantils. Els treballadors adverteixen que, en aquests, els estudiants són “criminalitzats” i que no s’ha emès cap imatge “dels colps i la brutalitat policial”.

22/02/2012 Comunicació
Ahir, a la redacció d’Informatius, el Comitè d’Empresa de l’ens llegí i lliurà a Salud Pedrós,subdirectora d’Informatius, un comunicat contra la manipulació informativa de les protestes estudiantils de València”. Mentre molts dels seus companys preferiren continuar treballant, desenes de treballadors de RTVV donaren suport a l’acció amb la seua presència i crits de “dimissió” per a José López Jaraba, director general de l’entitat.

Les acusacions de manipulació a Canal 9 tenen lloc des de fa molt, però esta és la primera vegada en molt de temps que els treballadors del canal públic s’afegeixen a les denúncies i reivindiquen canvis en la línia editorial del grup. Les protestes més recents s'havien centrat en contra de l’Expedient de Regulació d’Ocupació que prepara l’empresa, però fins ara havien oblidat expressar públicament el descontent amb la producció informativa de la cadena.

Així, al comunicat, el Comité d’Empresa acusa a la direcció de l’ens d’oferir “una informació tergiversada” al voltant de les protestes estudiantils. Els treballadors adverteixen que, en estes, els estudiants són “criminalitzats” i que no s’ha emés cap imatge “dels colps i la brutalitat policial”, al mateix temps que s’oculta “sistemàticament la raó última de les protestes”. “A més, no estan donant la rellevància informativa a uns fets que han paralitzat gran part de la ciutat”, indica el comunicat.

Finalment, el Comité d’Empresa de RTVV acabà demanant la ja esmentada dimissió de José López Jaraba, així com la dels directors de Canal 9 Luis Redondo, i Ràdio 9, Nuria Romeral, i la dels respectius Caps d’Informatius, Salud Pedrós i Juan José Braulio. Unes peticions a les quals es va sumar el síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Morera qui denuncià que les agressions contra les persones, la democràcia i les llibertats “no sols han estat al carrers de València, també han estat informativament parlant i l’autor d’eixes agressions ha estat la direcció de RTVV”, segons informa l'Informatiu.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid