Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Canal 9 estableix el català com un coneixement addicional per als futurs periodistes

El català deixarà de ser un requisit per accedir a un contracte en pràctiques de Canal 9. Passarà a ser, simplement, un mèrit, és a dir, un coneixement accessori i/o addicional.
 

La llei de creació de la Ràdio Televisió Pública Valenciana (RTVV) aprovada l'any 1984 recull l'objectiu de potenciar i fomentar la identitat i la llengua pròpies del País Valencià.

30/04/2010 00:27 Llengua

A les bases d'aquest any, el coneixement de català passa a ser un mèrit, igual com ho és el coneixement de qualsevol de les llengües oficials de la Unió Uuropea, i reporta pràcticament els mateixos punts que aquestes. A més, aquest any el tribunal estarà format exclusivament per tres directius de la cadena de televisió, nomenats pel PP.

Vulneració flagrant de la Llei

La llei de creació de la Ràdio Televisió Pública Valenciana (RTVV) diu, a l'article 2:

L'activitat dels mitjans de comunicació social de la Generalitat s'inspirarà en els pirncipis següents:

a) La promoció i protecció de la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana [sic].

Al preàmbul s'hi poden llegir coses com aquestes:

Aquesta llei aprofundeix en el nostre concepte d'autogovern, possiblitat una antiga i renovada aspiració del Poble Valencià: la d'expressar-se i comunicar-se en la seva pròpia llengua per la qual cosa els mitjans de comunicació de caràcter públic constitueixen el suport idoni a més de l'evidència irrenunciable de la nostra voluntat política.

La Llei 4/1983, de 23 de novembre, de Ús i Ensenyament del valencià, reconeix el dret que tots els ciutadans tenen a ser informats pels mitjans de comunicació social i atribueix al Consell la promoció i utilització del valencià en aquests mitjans, tenint una cura per l'adequada presència del valencià en els que depenguin de la Generalitat.

En la mateixa línia traçada per la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, desenvolupant el mandat estatutari i el compromís del programa de Govern del President de la Generalitat, la present Llei tracta de superar la relació de desigualtat entre les dues llengües oficials de la Comunitat Autònoma, disposant per això les mesures necessàries per a crear uns mitjans de comunicació propis, gestionats democràticament i subjectes al control parlamentari directe, que impulsin la utilització del valencià en la radiotelevisió autonòmica, que es configura així com el vehicle de la seva recuperació.

Per a saber-ne més:

Canal 9 no té "cap interès en fer productes en valencià" 

Els informatius de RTVV resumeixen en 36 segons els cinquanta mil folis del sumari del cas Gürtel 

La Plataforma per la Transparència a Canal 9 denunciarà la cadena quan manipuli 

Plataforma Cívica per la Transparència i la Pluralitat en Canal 9 promou una concentració a València 

Canal 9 retalla un 75% el doblatge en català però paga 6 milions d'euros per la Fòrmula 1 

Canal 9 no respecta la figura de Joan Monleon malgrat haver estat un referent de la cadena 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid