Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
27-M
Denuncien les declaracions del cap del Mossos on manté que continuaria actuant de la mateixa manera

El col·lectiu 27-M anuncia l'l’inici d’una campanya de recollida de fons per sostenir aquesta iniciativa judicial. La campanya es durà a terme amb el suport de la cooperativa de finances solidàries Coop 57 mitjançant una emissió de bonus individuals de 10 i 50 euros.

11/02/2012 Política
Després de la primera ronda de declaracións d’inculpats per les múltiples violacions de drets que van patir centenars de persones a la plaça Catalunya el passat 27 de maig, el col·lectiu de querellants ha fet públic un comunicat on considera "revelador d’involució ideal i cultural el fet que no hi hagi hagut per part d’aquests responsables cap reconeixement de la gravetat de les violacions de drets fonamentals (de reunió, de participació política, a la integritat física, a la lliure circulació) protagonitzades aquell dia per un cos que en principi n’hauria de garantir el lliure exercici. En lloc de les esperades declaracions de desgreuge hem hagut de sentir com en Manel Prat, cap de la policía, asseguraba en roda de prensa que continuarien actuant de la mateixa manera".

El col·lectiu també considera decebedor i preocupant per al futur de la convivencia civil al país "veure com alts càrrecs, responsables de seguretat ciutadana, utilitzen la mentida i la negació de l’evidència per eludir les seves responsabilitats".

Els afectats per les agressions del 27-M reiteren la seva intenció d’arribar fins al final d’aquest procés perquè siguin depurades totes les responsabilitats individuals i institucionals, començant per qui tenia i va assumir públicament la responsabilitat de tot allò que s’havia esdevingut: el conseller d’interior senyor Felip Puig, del qual exigeixen un cop més la dimissió per "la vulneració de drets fonamentals i falta de coneixement dels principis bàsics d’un estat de dret".


Campanya de recollida de fons


En el comunicat s'anuncia l’inici d’una campanya de recollida de fons per sostenir aquesta iniciativa judicial. La campanya es durà a terme amb el suport de la cooperativa de finances solidàries Coop 57 mitjançant una emissió de bonus individuals de 10 i 50 euros.

Així com també la voluntat de coordinar-se amb les persones afectades per la repressió o la brutalitat policial de nombroses lluites i plataformes socials i polítiques per crear una xarxa de resistència en resposta al cada cop més feixuc clima repressiu i de retallada de drets civils.

Querella

Ahir va declarar com a imputat de Joan Carles Molinero comissari de l'àrea policial de Barcelona, qui va dirigir des de la sala de comandament l'operació de "neteja" que el passat 27 de maig de 2011 va acabar amb més de 150 ferits i múltiples violacions de drets democràtics, tal com assegura la querella presentada pel col·lectiu.

Els advocats del col·lectiu 27-M han denunciat que els Mossos ni tan sols van intentar avisar la ciutadania per explicar-los les seves intencions. Per Jaume Asens, un dels lletrats, “no va haver-hi cap voluntat de diàleg. Potser perquè pensaven que no en treurien cap fruit i aquest és l’error segurament dels serveis d’informació a l’hora d’informar de quin caràcter de protesta era. Van actuar com si fos una protesta d’esvalotadors, de persones violentes quan no ho era”.


 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid