Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Àrea metropolitana
Accions a Rodalies contra l'encariment del transport públic

Maulets va omplir els trens de Renfe Rodalies d'adhesius en protesta per la pujada de preus

04/02/2012 Res-pública
Una trentena de joves de Maulets van omplir dimecres els trens de Rodalies de l'àrea metropolitana de Barcelona d’adhesius en protesta davant la pujada de preus al transport públic i en el marc de la campanya nacional que duu a terme l'organització juvenil.

De bon matí, els passatgers de Renfe Rodalies van presenciar com grups de joves recobrien l’interior dels trens i estacions d’adhesius que exposaven l’evolució de l’augment del preu del bitllet des del 2006 en comparació amb l’estancament del salari mínim interprofessional, l’eliminació de línies amb menys demanda, la disminució de la freqüència de pas i les conseqüències per als treballadors del transport públic.

L’acció es va dur a terme de manera coordinada amb altres assemblees de Maulets del Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat, Barcelonès Nord i els Vallesos, que van realitzar l'acció de les línies de tren i metro de les seves respectives comarques.

D’altra banda, s’hi podia llegir també la demanda per la gestió col·lectiva del transport, reivindicant l’eliminació de càrrecs directius, gestió de la empresa per part dels treballadors, planificació conjunta del servei amb els usuaris, baixades de preus i creació d’un abonament a preus simbòlics per a estudiants i aturats.

Maulets adverteix que aquest és només el punt de partida d’una campanya d’àmbit comarcal en defensa del transport públic, ja que considera que la pujada de preus és "la imposició d’una barrera social a l’accés d’un servei bàsic i primordial en el nostre dia a dia, i un pas més cap a la privatització d’aquest".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid