Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP proposarà que l'Ajuntament de Berga sol·liciti al Govern l'inici del procés d'independència

La CUP vol que el Govern presenti una proposició de llei "que permeti la secessió de la nació catalana i de qualsevol altre país del Regne d'Espanya"

17/01/2012 Política
La CUP proposarà aquest dijous a l'Ajuntament de Berga que demani al Govern l'inici del procés d'independència de la nació catalana. La moció que defensarà la formació al ple municipal demana que el consistori insti el Govern a iniciar els tràmits necessaris per presentar una proposició de llei al Congrés dels Diputats "que permeti la secessió de la nació catalana i de qualsevol altre país del Regne d'Espanya".

La CUP recalca que "el poble català, des de fa tres-cents anys, es veu privat de sobirania política" i denuncia que l'Estat "ha insistit durant tot aquest temps en l'intent d'assimilar la nació catalana a la nació espanyola i reduir tota expressió de catalanitat a peculiaridades regionales per tal de retirar-la de la vida social i relegar-la exclusivament a l'àmbit del folklore i la museística".

En aquest sentit, subratlla que mai "s'ha preguntat a la ciutadania catalana si aquesta situació era del seu grat o si en preferia una altra". La moció fa referència a "l'abús de poder" que sotmet l'Estat a Catalunya, el País Valencià i les Illes a través d'"un sagnant espoli fiscal".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid