Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Illes
La plataforma de regidors pel dret a decidir Avançam es reactiva

Ahir, l'Auditori de Porreres va acollir l'assemblea general la plataforma que va fixar els objectius i les actuacions que s'han de dur a terme aquesta legislatura.

29/01/2012 Política
La Plataforma de regidors pel dret a decidir Avançam va aprovar el decàleg “Un municipalisme més participatiu i sobirà”, que serà el full de ruta d’Avançam en aquesta nova etapa.

Així mateix l'assemblea  va elegir una nova coordinadora que estarà integrada per: Antoni Noguera de Palma, Mercè Bujosa de Bunyola, Guillem Caldentey d'Artà, Guillem Crespí de Sa Pobla, Joan Ramon Mateu de Pollença, Gabriel Seguí de Banyabulfa i Liniu Siquier de Búger.

Avaçam compta ara amb 113 regidors davant dels 104 obtinguts en les eleccions de 2007. Un increment que ha estat molt bé valorat per la plataforma que incidirà decididament a aprofundir "els instruments de participació democràtica, especialment en aquells centrats en l'àmbit municipal i defensar el dret a decidir, com el dret de totes les persones a prendre part activa en les preses de decisions".

Les mocions que han presentat reclamant el reconeixement del dret a decidir i el dret a l'autodeterminació i la redacció d'una llei sobre consultes populars varen ser aprovades a quinze localitats: Inca, Petra, Artà, Sineu, Alaró, Porreres, Felanitx, sa Pobla, Pollença, Bunyola, Sencelles, Capdepera, Sant Joan, ses Salines i Montuïri. Regidors del PP de part d'aquests municipis hi varen votar a favor, malgrat que la direcció autonòmica de la formació havia manat que s'hi pronunciassin en contra.

Avançam es va constituir a final de l'any 2009, un dia abans que més de 160 pobles d'arreu de Catalunya celebressin les consultes sobre la independència.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid