Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Treballadors de l'administració valenciana expressen el seu rebuig als desnonaments

La Junta de Personal de l'Administració de Justícia, que agrupa els funcionaris dels jutjats de la província de València, va aprovar ahir una proposta que recull les principals reivindicacions de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

Així, els funcionaris demanen la paralització dels desnonaments "mentre duri la crisi per a les persones sense feina" o "el dret a la dació en pagament amb cancel.lació del deute per a les persones aturades o sense recursos". També demanen una "solució justa per als actualment condemnats hipotecaris per la vigent legislació abusiva."

30/06/2011 00:11 Drets i Llibertats
A aquesta reivindicació els funcionaris valencians ha afegit la demanda "d' una oferta suficient d'habitatge social de lloguer assequible (no més del 30% dels ingressos)". Ara esperen que les juntes de personal de la resta de províncies del país es pronunciïn en termes similars.
 
La proposta, llançada per Intersindical Valenciana, va ser aprovada gràcies als vots a favor de CCOO i UGT ja l'abstenció dels representants del CSIF, sindicat majoritari a l'Administració valenciana de Justícia. Els funcionaris mostren així la seva "preocupació per l'exagerat nombre de desnonaments" que ve multiplicant al País Valencià "d'una manera extraordinària i insuportable, molt més que en altres indrets de l'Estat".

Fent-se ressò de les dades publicades pel Consell General del Poder Judicial recorden que el 2010 es van produir al País Valencià 18.102 desnonaments enfront dels 5369 executats el 2007. A més, la Junta de Personal també enviarà una petició a la direcció general de Justícia "per tal que es donin les instruccions oportunes perquè, en cada un dels desahu-veis d'una família, comparegui un treballador social dependent de l'Ajuntament corresponent o comunitat autònoma per donar una solució immediata d'allotjament o habitatge ". En l'actualitat, segons expliquen fonts de l'administració de Justícia, la comissió de desnonament està formada per un gestor processal, que acostuma a substituir en aquest tipus d'assumptes al secretari judicial, i un agent judicial, a més de la Policia Local.

Segons Pep Bomboí, responsable del sector de justícia de la Intersindical, la demanda procedia dels propis treballadors afectats, que van mostrar la seva inquietud i malestar davant d'un "panorama social molt greu" i que segueix empitjorant. Per això també van voler llançar un missatge conciliador amb els futurs desnonats. "Els funcionaris de Justícia que es veuen obligadosen raó del seu càrrec a efectuar materialment el desnonament són perfectament coneixedors de la situació en què estan quedant moltes famílies valencianes", assenyala la Junta de Personal. I adverteix que aquests funcionaris "no volen entrar en enfrontament amb les famílies desahu-ciades i els ciutadans que els donin suport".

En aquest sentit, també demanen "més suport del Govern valencià, que té les competències, per pal.liar aquests efectes negatius que provoca la crisi".
 
Precisament fa poc, Eva Carvajal, aturada i mare de dos menors, va ser desnonada del seu habitatge de l'avinguda General Avilés de València. El passat 17 de juny un centenar de persones convocades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) va esperar en va durant tot el matí a la comitiva judicial amb la intenció d'impedir la seva entrada.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va acabar notificant que Carvajal disposaria d'un mes per desallotjar el seu habitatge. Però, segons va denunciar ahir la plataforma, "ni tan sols han respectat la seva intimitat a l'hora de vestir-se. Ha hagut d'abandonar totes les seves pertinences a la casa i li han dit que es posaran en contacte amb ella quan pugui anar a recollir". La PAH considerat que "són els bancs els que haurien de sentir vergonya pels seus intolerables abusos".
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid