Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
CUP: "Els que ens roben són a Madrid, però també a Catalunya"

L'Espiga de les Corts es va omplir de gom a gom en el debat entre tots els partits independentistes sobre com arribar a la independència

18/01/2012 Política
"Els que ens roben són a Madrid, però també a Catalunya". Això és el que va afirmar un dels portaveus nacionals de la CUP, Xavier Angelergues, al debat organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les Corts divendres passat amb representants de la resta de formacions independentistes catalanes. Angelergues va afirmar que "la gent que ens roba és també a Catalunya amb comptes corrents a Linchenstein i Sicavs i que no pateixen espoli fiscal, perquè el sofreixen les classes populars".

El representant de la CUP va assenyalar, en la mateixa línia, que vol un estat independent de Madrid i de París, però també de Pedralbes. “Dir que la independència s’assolirà des del Parlament de Catalunya és una il·lusió”, va afirmar Angelergues, que va afegir que no seran els partits qui aconseguiran la independència sinó que cal que ens organitzem en assemblees i crear contrapoder popular.  “Amb les elits catalanes tampoc tindrem un divorci amistós, també els hi va el ‘xiringuito’”, va concloure.

El debat va tenir lloc divendres passat a l’Espiga de les Corts, que es va omplir de gom a gom i va comptar amb la participació de representants de CiU, ERC, CUP, SI i RCat, els quals van debatre com arribar a la independència. La taula rodona, moderada per Miquel Strubell, catedràtic de sociolingüística de la UOC, es va desenvolupar sota el títol "Independència, com?".

Carles Agustí, Secretari d'Organització de la Federació de Barcelona de CiU, va explicar que cal tenir en compte "l’evolució democràtica d’Espanya", que és diferent de, per exemple, la Gran Bretanya. Així mateix, va afirmar que "necessitem suport internacional, un fet que cal treballar". El representant de la federació nacionalista va analitzar l’estat actual de l’opinió pública, afirmant que ara el 50% és favorable a l'estat propi, i que cal assegurar una majoria "perquè no ens podem permetre fallar com sí que s’ho permet el Quebec". D'altra banda, va alertar que "si es declara la independència demà la podríem perdre demà passat". Agustí va concloure apostant per assolir la independència econòmica com a primer pas, i afirmant que cal treballar per convèncer el 50% de població que dubta o està en contra la independència. 

De la seva banda, Oriol Amorós, vicesecretari General de Comunicació i Estratègia i diputat d'ERC, va remarcar que tant l'esquerra com la dreta "han provat de trobar complicitats de classe a l’estat espanyol sense èxit", concloent que cal descartar aquesta via i "reclamar la llibertat sense vacil·lar". El republicà va recalcar que l’economia és determinant i que "ens volen ofegar com a país perquè així saben que ens assimilen". També va explicar que, al seu parer, "els catalans estem tan madurs com qualsevol altre poble i que hi ha països com Estònia, Lituània, Dinamarca que han estat molt més febles que nosaltres". Amorós va dir que "si estem de picabaralla ningú ens seguirà" i que "la política unida és un element fonamental".

Núria Cadenes, secretària de Formació i Atenció a la Militància de l'Executiva Nacional de SI, va afirmar, en relació a l’estat espanyol, que "no és possible un divorci amistós per aquesta tendència de passejar les cabres i els tancs que té Espanya. La pregunta no és si ens deixaran, sinó som nosaltres. La independència no passarà perquè sí. L’hem de fer. No podem deixar passar aquesta oportunitat. Als polítics ens heu de vigilar".

Finalment, Ignasi Planas, portaveu de Reagrupament i Secretari de la Junta Nacional, va expressar que "la nostra legitimitat ve del nostre tarannà pacífic i democràtic, i que, per assolir l’estat propi, necessitem una majoria parlamentària de partits que prèviament hagin posat la independència al primer punt del seu programa electoral". En aquest sentit, Planas va reiterar que els partits no han de posar cap condició prèvia i que, “un cop siguem independents ja debatrem com volem la societat”. “El que els hem de posar al cap d’una vegada és que no els hem de demanar permís". "Fem les coses democràticament, sense violència”, va afirmar el representant de RCat, que va afegir que “aquells d’aquí que intenten defensar Espanya que sàpiguen que allà ningú defensa els seus interessos”.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid