Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xerrada
Un acte denuncia la repressió de partits ultradretans contra l'independentisme

Durant l'acte es va recordar la denúncia d'UPyD contra estudiants de la UAB i les reiterades denúncies de PxC contra membres de la CUP

20/12/2011 Drets i Llibertats
Desenes d'estudiants van assistir dimecres passat a la xerrada “Espanyolisme és feixisme", contra la repressió i l'auge del feixisme, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), organitzada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Alerta Solidària. L'acte es va centrar en explicar la repressió que pateixen actualment els moviments populars independentistes per part dels partits institucionals feixistes.

A la xerrada va fer una breu introducció de la repressió que ha estat patint el moviment estudiantil aquests darrers anys en la lluita contra bolonya, en el context en la defensa del transport públic... i es va presentar el cas dels cinc militants independentistes que van ser denunciats per Rosa Díez, líder d'UpyD, després de la conferència Una alternativa para Cataluña que va pronunciar a la UAB el passat 5 de març del 2010. En aquest sentit, un dels encausats va explicar que els estudiants volien boicotejar l'acte perquè "no tenia cap mena de rigor acadèmic i només pretenia ser propaganda electoral espanyolista". Els cinc represaliats han estat acusats de delictes com vexacions, coaccions i desordres públics.

De la seva banda, membre d'Alerta Solidària va introduir els casos de repressió que es pateixen al carrer per part de partits polítics xenòfobs com PxC. Amb l'ajut dels cossos policials i el sistema judicial espanyols, el membre d'Alerta Solidària va assenyalar que partits com aquest han fet que ja siguin molts els militants de l'Esquerra Independentista i dels moviments populars que han patit la seva repressió, com és el cas dels membres de la Candidatura d'Unitat Popular, que "són constantment objectius de denúncies per part d'aquest partits", va dir.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid