Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifestació de protesta contra les retallades del PIRMI

 Centenars de persones s'han concentrat aquest dijous a la tarda al centre de Barcelona per mostrar el rebuig als canvis introduïts pel govern de la Generalitat de Catalunya en el PIRMI. Col.lectius d'aturats i  de diferents moviments populars han secundat la protesta, molt sorollosa, en què han mostrat pancartes contra les diverses retallades aprovades pel govern autonòmic. L'acte estava convocat per  l'assemblea de treballadors i treballadores en atur de Barcelona, amb el suport dels sindicats majoritaris.
 
Les restriccions del subsidi als sectors socials més desprotegits han estat criticades i definides fins i tot com a "miserables" per part de representants dels partits parlamentaris de l'esquerra parlamentària. 

18/08/2011 23:55 Drets i Llibertats

 

Aquesta manifestació ha estat una resposta a les retallades del PIRMI, la prestació dedicada a persones en situació de pobresa es cobra ara mitjançant xec nominatiu i no a través de transferència bancària com fins ara.

Durant la manifstació s'han fet sonar cassoles, xiulets i trompetes i han exhibit pancartes amb lemes contra la política del govern i d'Artur Mas envers els més desafavorits.

La protesta també comptava amb el suport del moviment dels indignats i dels partis de l'ala esquerra parlamentària.

 En aquest sentit, també s'hi han fet presents representants del PSC, d'ICV-EUiA i d'ERC. Els responsables d'aquesta convocatòria han deixat clar que aquestes retallades dels serveis socials agreujaran encara més la situació de les persones més necessitades.

Aquesta mesura de retallades i restriccions del PIRMI per part del govern d'Artur Mas ha despertat reaccions contundents per part de partits d'esquerres i col.lectius populars, però també de sindicats i patronal que alerten de l'impacte social que pot tenir la reforma del PIRMI.  En aquest sentit, els representants del PSC-PSOE també han criticat durament aquesta mesura: Jordi Hereu ha criticat la reforma del PIRMI i d'altra banda Manuel Bustos també s'hi ha mostrat crític amb els canvis en el cobrament del subsidi.

 
 
Per saber-ne més:

La Plaça Sant Jaume clama contra les retallades en inserció social Disponibilitat permanent


Tardà titlla Mas i el seu govern de miserables per posar ordre en el cobrament del Pirmi  Informa't i opina

La pobresa alça la veu, concentració sorollosa davant de la Generalitat 

La CUP denuncia que el Govern persegueix el frau dels col·lectius més febles però no dels poderosos

La CUP vol que l'Ajuntament planti cara als canvis de la PIRMI Regió7

El Síndic s'afegeix a l'allau de crítiques pel nou PIRMI ElPunt

Entre prohibicions i retallades Bloc d'en Jordi Navarro



 

 

 


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid