Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades i mort
La Defensora del Pacient demana que s'imputi el conseller de Salut

Familiars de víctimes i malalts expliquen els seus casos de negligència i ho atribueixen directament a les retallades

03/12/2011 Drets i Llibertats
La Defensora del Pacient, Carmen Flores, creu que s’hauria d’imputar el conseller de Salut, Boi Ruiz, per tres casos mèdics que atribueix a les retallades sanitàries.

En una roda de premsa que va fer dijous passat juntament amb familiars de víctimes i mallats, Flores es va preguntar si Ruiz i el president del Govern, Artur Mas, "estan mentalment bé" ja que tots dos han ordenat retallades "sense pensar les vides humanes que hi ha pel mig".

Flores va anar més enllà i va denunciar que Mas anunciés noves retallades dos dies després de que CiU guanyés les eleccions espanyoles a Catalunya i va concloure que tant ell com Ruiz són "molt negats" perquè els tres casos demostren que finalment no s'ha estalviat sinó que s'haurà de gastar més diners o bé en indemnitzacions o en tractaments mèdics per les seqüeles que pateixen els afectats.

 La Defensora assegura que els tres casos estan directament relacionats amb les retallades perquè el succés final "és conseqüència del temps d'espera".

Hi ha fins a una desena de casos que es podrien relacionar amb les retallades.

Els tres casos denunciats per la Defensora del Pacient:

- El primer cas és el d’un home que va morir per una hemorràgia cerebral després d’estar-se quatre dies a urgències a l’Hospital de la Vall d’Hebron sense que se li realitzés una ressonància magnètica. L’home va ingressar el 24 d’octubre a Vall d’Hebron i va estar a urgències durant quatre dies. Allà se li va dir que per saber què tenia se li havia de fer una ressonància magnètica. Després d’estar-se quatre dies a urgències el van passar a planta de l’àrea de medicina convencional, on tampoc li van fer la ressonància. L’home va acabar morint per una hemorràgia al cervell.

- El segon cas és el d’una dona a qui se li va confondre un càncer de colon amb unes hemorroides. El diagnòstic correcte no el va aconseguir fins després de visitar diversos hospitals. A conseqüència de tot aquest recorregut, la pacient va tardar més d’un mes a ser operada. La dona va anar a l’Hospital de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú l’octubre del 2010 perquè sagnava per l’anus però li van dir que marxés a casa i que ja l’avisarien per fer proves. A finals de gener del 2011 va anar a un altre hospital i li van diagnosticar dos pòlips anals. Canvia d’hospital, va al de Bellvitge, i finalment li diagnostiquen un càncer de còlon i li diuen que l’han d’operar d’urgència la mateixa nit però que no ho poden fer allà. L’envien al Taulí de Sabadell i li col·loquen un moll per poder evacuar l’intestí i se l’envia a casa. Finalment, la dona no va tenir més remei que empadronar-se a Gavà per poder ser operada a l’Hospital de Viladecans. Només aquest cas s’ha denunciat davant de la Fiscalia.

- El tercer cas és el d’una dona embarassada que tenia una infecció a l’intestí i va acabar perdent el nadó. La dona va anar a urgències de l’Hospital de Sant Pau l’1 de juliol amb mal de panxa avisant que ja tenia una mal rotació intestinal de naixement. Després de fer-li una observació li van dir que ja se’n podia anar a casa perquè tot estava dins dels paràmetres de la normalitat. La dona va haver de tornar a urgències perquè es trobava pitjor, i els metges li van dir que s’havia d’operar. El 3 de juliol un cirurgià li diu que hi ha certa milloria i decideix no intervenir-la, però tres dies després entra en estat de xoc i perd el nadó. A més, la dona ha perdut 87 centímetres d'intestí com a conseqüència de la infecció intestinal que va patir.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid