Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nadal
L’Oncle Buscall torna a portar el tió a les escoles de Vic

L’Associació per la Cultura Popular, amb la col·laboració de la CUP de Vic, ha organitzat, per cinquè any consecutiu, l’arribada de l’Oncle Buscall a les escoles de Vic, on hi ha portat el tió , per tal que els nens l’alimentin fins a l’hora de fer-lo cagar.

21/12/2011 Cultura
Enguany l’Oncle Buscall ha anat a vuit escoles de Vic i a dues de la comarca, amb un total de 17 actuacions.

Les escoles de Vic que han rebut l’Oncle Buscall han esta les següents: EBM Serra-de-Senferm, Vic-Centre, Llar d’infants Horta Vermella, Guillem de Montrodon, Joaquim Salarich, Santa Caterina de Siena, L’Estel i Escola Vedruna.

A cada una de les escoles, l’Oncle Buscall i els seus ajudants han voltat per l’escola, han portat el tió han explicat com s’ha de fer per cuidar-lo, alimentar-lo i fer-lo cagar el dia que toqui.

Qui és l'Oncle Buscall:

El mestre tioner té molts cosins i cosines que el truquen durant tot l'any quan veuen que algunes branques dels arbres es desperten. Llavors, l'Oncle Buscall amb la Bastona, l'Heura i en Colgafocs els van a despenjar i els porten a la cova on viuen, al cim de Sant Sebastià. Allà, tots els tions, s'esperen tot l'any dormint. Quan falten poques setmanes perquè sigui la nit de Nadal, tots els tions es desperten de gana. Llavors l'Oncle Buscall els agafa i els porta a totes les cases i escoles perquè els nens i nenes els hi donin menjar i escalfor.

Quan estan ben tips, calents i arriba la nit de Nadal, és l'hora de fer cagar el tió. Mentre els nens i les nenes canten i piquen el tió, aquest va fent cagar les joguines, roba, colors ..., fins que surt una ceba, que vol dir que ja no li queda res més a la panxa.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid