Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Himne
La UNESCO declara la muixeranga patrimoni de la Humanitat

La Festa de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí també va ser declarada Festa d'Interès Nacional des del 1977 i Meravella Valenciana des del 2008

28/11/2011 Cultura
Aquest dilluns a la matinada el Comitè Intergovernamental de la UNESCO ha proclamat la Festa de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí patrimoni de la Humanitat. Ha estat a dos quarts de quatre de la matinada, quan el comitè intergovernamental de l'organisme ha aprovat des de Bali inscriure la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí a la Llista Representativa del Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

La Festa de la Mare de Déu de la Salut és una festa tradicional de la població valenciana d'Algemesí (Ribera) celebrada en honor a la seua patrona, Nostra Senyora de la Salut. Se celebren els dies 7 i 8 de setembre de cada any i rememora la troballa de la imatge per un veí de la població en l'any 1247. La Festa inclou peces teatrals, processos i balls, entre les quals hi ha la Muixeranga, considerada himne no oficial del País Valencià.

La festa compta amb diversos reconeixements pel seu interès cultural i patrimonial, el més important dels quals és el d'avui. Tot i així, també va ser declarada Festa d'Interès Nacional des del 1977 i Meravella Valenciana des del 2008.

La plataforma Més Algemesí -una agrupació de ciutadans formada pel Bloc i ERPV- ha felicitat el poble d’Algemesí i per haver sabut mantenir, conservar i millorar durant segles "una tradició ancestral que ara la UNESCO ha reconegut com a Patrimoni de tota la Humanitat". En aquest sentit, ha felicitat els membres de la Fundació, els festers, els músics, els membres dels diferents balls i participants que fan possible, any rere any, aquesta manifestació cultural i religiosa única i singular.

"Els algemesinencs i algemesinenques érem més que conscients de la vàlua del patrimoni que havíem heretat de tantes i tantes generacions d’avantpassats", afirma Més Algemesí, que considera que "ara hem de començar també a ser conscients de la necessitat que tenim de preservar, adaptar i potenciar la nostra ancestral Festa de la Mare de Déu de la Salut, no sols per a les futures generacions d’algemesinencs, sinó per a tota la Humanitat".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid