Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manipulació espanyolista
Imatges manipulades al reportatge de TeleMadrid
19/12/2011 Comunicació
El repotatge emès la setmana passada per TeleMadrid  "Objetivo:Cataluña, violencia callejera" conté nombroses manipulacions audiovisuals i de contingut, a més d'informació obtinguda a través de l'engany.

El documental altament tendenciós i criminalitzador barreja imatges de protestes i mobilitzacions polítiques de tota mena, entre les quals inclou petits fragments d'aldarulls durant celebracions esportives o l'aparició de grups d'ultradretans que afavoreixen de manera intencionada la confusió.

La manipulació gràfica més greu és l'aparició d'imatges referents a una vaga general a Galícia, en què es pot visionar amb tota claretat una pancarta en gallec en una sucursal d'una caixa gallega.

Gran part de les persones que hi apareixen com a "entesos" en la matèria segueixen un guió alarmista corresponent a les tesis de grups espanyolistes com Ciutadans, UPyD i el PP i els mitjans arrenglerats en aquestes tesis (per exemple El Mundo). Aquests entrevistats cometen errors garrafals que mostren el seu desconeixement del moviment independentista català i una manca absoluta de rigor periodístic: el cas més evident és el moment en què un dels entrevistats afirma que "Terra Lliure i el MDT provenen de Maulets".

Nació Digital va tractar aquest reportatge amb la notícia TeleMadrid: «Catalunya viu sotmesa a la borroka catalana» i destacava que "relacionen amb la CUP a través de la semiòtica de les imatges.  Així mateix el reportatge assegura que "als nens catalans se'ls adoctrina en que Catalunya està perseguida i que és immensa". Un suposat reportatge que deixa Catalunya com un Beirut dels 70 anys".
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid