Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El setmanari "Directa" remarca vuit punts foscos a la versió d'Escarp

Han passat vint-i-tres dies i encara no se sap com es va lesionar el cap de la Guàrdia Urbana.
El número 102 del setmanari Directa fa una anàlisi de la polèmica sobre el cas Vilarò, sota el títol "L'Ajuntament aporta tres versions i oculta informació del cas Vilarò".En una de les versions, el setmanari constata vuit punts foscos, la que apunta la regidora de Via Pública de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp.

 

22/07/2008 17:18 Política

1. Divendres 4 de juliol, l'Ajuntament informa que Vilaró pateix un traumatisme abdominal. A la foto mostrada el 13 de juliol hi ha un traumatisme lumbar superior  i, a més a més, apareix un traumatisme a  l'avantbraç esquerre.

2. Dimecres 9 de juliol, Escarp  assegura que ningú no pot parlar  amb Vilaró sobre les causes de la  lesió abans de l'entrada al quiròfan  i per aixó no n'informen. El 13 de  juliol, el gerent de Via Pública, Joan  Albert Dalmau, diu que el va veure  i va parlar amb ell i va certificar  que era impacte de pilota de goma.

3. Tres metges consultats per  la DIRECTA manifesten que 1'impacte lumbar que s'aprecia a les fotos  publicados per El Periódico haurien d'haver trencat costella per  afectar directament la melsa. Que no és descartable una lesió a la  melsa, però que no es el mes habi- tual en aquest tipus d'impactes.

4. Vilaró s'acomiada, després de la càrrega, dels  responsables del 061 Jaume Gil i de la Brigada Móbil Miguel Hermida. Ningú no veu aquest comiat excepte ells.  En totes les seqüéncies fotogràfiques que han aparegut, Vilaró no hi figura a partir de les 23:53h. Sí   que hi apareixen la resta de responsables policials, mèdics i de Barcelona Neta.     

5. Vilaró no diu a ningú que li ha impactat una bola de goma. Ningú no li pregunta tot i que porta una camisa blanca on el senyal de l'impacte hauria de ser evident.   

6. La seva posició a la placa seria a la vorera del carrer Tarragona, al costat de l'Hotel Plaza Catalonia. La cárrega deis Mossos va d'oest a est, amb llançament de pilotes de goma des de  la Gran Via i la carretera de Sants  en direcció a la continuació de la  Gran Via i al Paral·lel. Ell no es  troba a la línia de foc.

7. Els policies que hi ha a les  tres furgonetes de Mossos aparcats al carrer Tarragona baixen a  peu i fan un cordó per impedir que  la gent pugi per Tarragona, tothom ha d'anar cap a la Gran Vía.  Vilaró declara que arriba un cop  s'ha iniciat la cárrega, per tant, es  trobaria darrera del cordó. Els  Mossos que venen per la Gran Via  no disparen en direcció al carrer  Tarragona, ja que dispararien contra altres Mossos que estan alineats tallant el carrer.

8. La lesió que es pot apreciar a una fotografía feta amb un móbil i reproduïda a El Periódico està situada al lumbar superior esquerra. A Vilaró no se li veu la  cara ni la zona abdominal. Si Vilaró, tal com va declarar davant els   instructors dels Mossos, estava   mirant cap al monument del centre de la placa, la pilota havia de venir des de l'est. O sigui, des de   la vorera de la placa de Braus de es Arenes. Un lloc on no hi havia  Mossos disparant.

Com s'ha sabut, les querelles que s'han posat a Vilaweb i El Mundo, no demostren l'origen de les lesions de Vilaró i d'altra banda cal remarcar que a RAC1 no se li posat cap querella, com remarca Directa aquesta emissora és del grup Godó.

 

Per saber-ne més:

Un informe del Mossos qüestiona la declaració de Vilaró tot i que Interior dóna per tancat l'afer. Llibertat.cat

L'AVUI assegura que Vilaró era a la plaça. Llibertat.cat

Avalots, antiavalots i pilotes de goma. Xavier Monge

Higiène democràtica o Visc(a) Coslada. Roger Bujons 

Benvinguts a la república bananera del PSC. Juli Cuéllar

 La melsa del barrufet. Josep Antoni Vilalta

Que s'aclareixin els fets i les responsabilitats. L'Aleix a ca la Toca

La 'roja', el cap de la Guàrdia Urbana i la premsa Els Països Catalans i el món des de Vic 

Vilaweb no s'arronsa! Jordi Salvia 

La corrupció a la Guàrdia Urbana de Barcelona no és una novetat. Llibertat.cat

El cas Escarp (Vicent Partal a Vilaweb.cat)

El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona va mentir, segons Vilaweb Llibertat.cat

L'endemà de la victòria de l'Eurocopa l’Ajuntament de Barcelona no reconeixia alteracions. Llibertat.cat

Es promou la campanya "Jo no pago els desperfectes de l'espanyolisme" a Terrassa. Llibertat.cat

La CUP de Reus denuncia la impunitat de la nova crema de senyeres. Llibertat.cat

 

 

 

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid