Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una quinzena d'antimilitaristes ocupa la base de l'OTAN a Bétera

Ahir, per vuitè any consecutiu, un grup d'antimilitaristes van travessar les tanques de la caserna de la Força de Resposta de l'OTAN a Bétera en una acció noviolenta de desobediència civil en el marc de les protestes internacionals contra la propera cimera de l'Aliança a Lisboa. La caserna de Bétera serà designada per l'OTAN en 2011 per comandar tot el contingent d'ocupació de l'Aliança a Afganistan.
Ahir, un grup d'uns 60 antimilitaristes van sortir del poble de Bétera cap a la caserna del comandament  la Força de Resposta de l'OTAN vestits amb bates blanques i paraigües amb símbols antibelicistes, després de recórrer, acompanyats de música de dolçaina alguns carrers de la localitat. 
 

31/10/2010 18:37 Drets i Llibertats

Poc abans de l'entrada de vehicles de la base, en la carretera d'Olocau, unes 15 persones van travessar el recinte de seguretat de la instal·lació, passant sota les tanques metàl·liques, davant la mirada impotent dels agents de la Guàrdia Civil i els soldats de la Policia Militar que formaven el fort desplegament de seguretat de la base. Un dels grups, va aconseguir fins i tot introduir patinets i bicicletes petites en el terreny militar, amb les quals van translladar per la zona adjacent a les tanques, abans retinguts per agents de la Guàrdia Civil. Altres antimilitaristes van començat a jugar a les pales, a futbol i a altres jocs mentre eren identificats. L'ambient alegre i divertit dels desobedients contrastava amb l'actitud rígida i inflexible dels militars. Després d'una hora de retenció, van estar conduïts en els vehicles a la porta principal de la base, on van ser posats en llibertat.

Es tractava d'una forma activa i simbòlica reclamar el desmantellament d'aquestes  tanques, és a dir, de reclamar el tancament i recuperació civil i ecològica de tota la instal·lació militar, i totes les instal·lacions militars. Amb aquesta acció, Alternativa Antimilitarista-MOC (AA-MOC) també vol assenyalar que guerres a milers de quilòmetres com les d'Afganistan comencen realment al costat de les nostres cases des d'instal·lacions com la de Bétera a través d'infraestructures de transport civils. És un fet, segons declaracions recents a mitjans de comunicació del comandant cap de la Caserna General de l'OTAN a Madrid, la caserna de Bétera serà designat per l'OTAN en 2011 per comandar tot el contingent d'ocupació de l'Aliança a Afganistan: la ISAF. 

Imatge de mostraUna vegada més AA-MOC insisteix que “és absurd vendre a l'opinió la idea que les maquinàries de guerra i violència que són els exèrcits poden ser factors de pau i justícia”, i defensa una vegada més “l'abolició dels exèrcits com la mesura més realista i raonable per acabar amb el problema de les guerres al món.” Com a primer pas, AA-MOC suggereix canalitzar els més de 18.000 milions d'euros anuals de despesa militar espanyol a solucionar les greus conseqüències socials de la crisi del capitalisme: “que la crisi la paguin els exèrcits”. 

Aquesta ha estat la primera d'una sèrie d'accions antimilitaristes internacionals contra l'ocupació d'Afganistan i per la dissolució de l'OTAN, que començaran a Bétera, i seguirà amb la marxa a la base aeronaval de Rota (Cadis). Aquestes accions conduiran a les protestes que tindran lloc a Lisboa durant el proper cim de l'OTAN en aquesta ciutat el 20 de novembre, on l'Aliança pretén aprovar un document que guiï la seva estratègia per als propers anys.

En l'acció van participar persones de grups d'Alternativa Antimilitarista-MOC de Las Palmas, Tenerife, Albacete, Elx, Alacant i València. Alternativa Antimilitarista-MOC és una xarxa d'àmbit estatal de grups locals, antimilitaristes, d'acció noviolenta, de base, independents i de funcionament assembleari. També treballa també en coordinació amb xarxes similars a escala europea, com les quals van organitzar l'entrada massiva en la caserna general de l'OTAN a Brussel·les al març de 2008, el bloqueig noviolent de la cimera de l'OTAN a Estrasburg a l'abril de 2009, o el bloqueig de la factoria d'armes nuclears britàniques en Aldermaston al febrer de 2010.

Per saber-ne més:

Marxa a la Base de l'OTAN de Bétera i inspecció civil 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid