Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Concentració de suport als dos detinguts de Banyoles

Els dos joves estan acusats de desordres, danys i dificultar l'accés dels electors al recinte electoral

20/11/2011 Drets i Llibertats
Quasi mig centenar de persones s'han concentrat aquest diumenge a la tarda a davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra en solidaritat amb els dos militants independentistes acusats de realitzar pintades amb el lema "No votis" i posar silicona als panys de diversos col·legis electorals.

Entre els solidaris, que han desplegat una pancarta amb el missatge "Llibertat independentistes detingudes. Prou repressió!", hi havia membres d'Endavant (OSAN) i de la CUP. S'ha exigit la seva posada en llibertat sense càrrecs. Sota una forta pluja els concentrats han cridat càntics com "Llibertat detinguts" i contra la "democràcia" espanyola. A més, segons han explicat membres del casal, el desplegament policial ha estat desporporcionat, els Mossos d'Esquadra han tallat el carrer i han fet un cordó d'antidisturbis sense deixar creuar ni els propis veïns que passaven pel carrer.

Nova concentració de suport

Al final de la concentració s'ha llegit el comunicat de suport del Casal i s'ha anunciat que hi haurà més mobilitzacions de suport. En aquest sentit, el col·lectiu ja ha convocat per aquest dilluns una altra concentració de suport a les vuit del vespre davant de l'Ajuntament de Banyoles.

Desordres, danys i delicte electoral

Els dos joves, membres del Casal Independentista del Pla de l'Estany, estan acusats de desordres, danys i dificultar l'accés dels electors al recinte electoral, segons ha pogut saber Llibertat.cat, de manera que no aniria per judici ràpid. El delicte electoral està penat amb de sis mesos a tres anys de presó.

Els joves, que avui han estat interrogats pels Mossos d'Esquadra, compareixeran aquest dilluns a les deu del matí a davant del jutge, que determinarà si se'ls imputa delicte electoral per l'acció contra els panys.

Suport als detinguts

El Casal Popular i Independentista del Pla de l'Estany ha fet públic un comunicat on expressa el seu "rebuig frontal" a l'actuació policial i considera que la detenció dels seus dos companys "demostra de nou que les forces de seguretat a Catalunya estan al servei de l'estat opressor i de les classes dominants". Així mateix, denuncia que "l'estat espanyol imposa el seu règim electoral i les seves institucions als Països Catalans, atemptant així contra la llibertat del nostre poble".

En aquest sentit, remarca que aquest procés electoral està mancat, als Països Catalans, de "tota legitimitat democràtica i esdevé un simple mecanisme per perpetuar l'opressió del poble català i la submissió de les classes populars a la dictadura dels mercats".

De la seva banda, la CUP s'ha solidaritzat amb els dos militants independentistes i n'ha demanat l'alliberament sense càrrecs. Per la formació, "les eleccions espanyoles no són una eina útil en la lluita de l'independentisme català per assolir els seus objectius de ruptura social i nacional". Segons afirma, "l'estat de les autonomies és incompatible amb la llibertat dels Països Catalans", de manera que advoca per "acumular forces a casa nostra per assolir la plena sobirania".

Durant aquest dies, la CUP ha dut a terme la campanya “No els hi seguim el joc... el 20-N abstenció” per promoure l'abstenció a les eleccions espanyoles i insistir en la necessitat de reforçar el projecte d’Unitat Popular als Països Catalans.

També Alerta Solidària ha mostrat el suport amb els dos companys represaliats i ha recordat que "la llibertat del nostre poble s’aconseguirà per la construcció nacional al marge de les institucions espanyoles i serà obviant-les que podrem començar a caminar en la direcció oposada, deixant enrere la submissió i avançant cap a la llibertat".

Per l'organització antirepressiva, "és més evident que mai que qui governa l’Estat no és cap partit amb la seu a cap carrer de Madrid, sinó que els designis de l’Estat es fixen a molta distància i sota criteris especulatius neoliberals, el sabotatge a una falsa democràcia no hauria de constituir cap delicte". "És simplement el reflex de les ànsies presents al nostre poble per recuperar veritablement el sentit de la democràcia, el poder per al poble", manifesta.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid