Repressiˇ
Concentraciˇ de suport als dos detinguts de Banyoles

Els dos joves estan acusats de desordres, danys i dificultar l'accÚs dels electors al recinte electoral

20/11/2011 Drets i Llibertats
Quasi mig centenar de persones s'han concentrat aquest diumenge a la tarda a davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra en solidaritat amb els dos militants independentistes acusats de realitzar pintades amb el lema "No votis" i posar silicona als panys de diversos col·legis electorals.

Entre els solidaris, que han desplegat una pancarta amb el missatge "Llibertat independentistes detingudes. Prou repressiˇ!", hi havia membres d'Endavant (OSAN) i de la CUP. S'ha exigit la seva posada en llibertat sense cÓrrecs. Sota una forta pluja els concentrats han cridat cÓntics com "Llibertat detinguts" i contra la "democrÓcia" espanyola. A mÚs, segons han explicat membres del casal, el desplegament policial ha estat desporporcionat, els Mossos d'Esquadra han tallat el carrer i han fet un cordˇ d'antidisturbis sense deixar creuar ni els propis ve´ns que passaven pel carrer.

Nova concentraciˇ de suport

Al final de la concentraciˇ s'ha llegit el comunicat de suport del Casal i s'ha anunciat que hi haurÓ mÚs mobilitzacions de suport. En aquest sentit, el col·lectiu ja ha convocat per aquest dilluns una altra concentraciˇ de suport a les vuit del vespre davant de l'Ajuntament de Banyoles.

Desordres, danys i delicte electoral

Els dos joves, membres del Casal Independentista del Pla de l'Estany, estan acusats de desordres, danys i dificultar l'accÚs dels electors al recinte electoral, segons ha pogut saber Llibertat.cat, de manera que no aniria per judici rÓpid. El delicte electoral estÓ penat amb de sis mesos a tres anys de presˇ.

Els joves, que avui han estat interrogats pels Mossos d'Esquadra, compareixeran aquest dilluns a les deu del matÝ a davant del jutge, que determinarÓ si se'ls imputa delicte electoral per l'acciˇ contra els panys.

Suport als detinguts

El Casal Popular i Independentista del Pla de l'Estany ha fet p˙blic un comunicat on expressa el seu "rebuig frontal" a l'actuaciˇ policial i considera que la detenciˇ dels seus dos companys "demostra de nou que les forces de seguretat a Catalunya estan al servei de l'estat opressor i de les classes dominants". AixÝ mateix, denuncia que "l'estat espanyol imposa el seu rŔgim electoral i les seves institucions als Pa´sos Catalans, atemptant aixÝ contra la llibertat del nostre poble".

En aquest sentit, remarca que aquest procÚs electoral estÓ mancat, als Pa´sos Catalans, de "tota legitimitat democrÓtica i esdevÚ un simple mecanisme per perpetuar l'opressiˇ del poble catalÓ i la submissiˇ de les classes populars a la dictadura dels mercats".

De la seva banda, la CUP s'ha solidaritzat amb els dos militants independentistes i n'ha demanat l'alliberament sense cÓrrecs. Per la formaciˇ, "les eleccions espanyoles no sˇn una eina ˙til en la lluita de l'independentisme catalÓ per assolir els seus objectius de ruptura social i nacional". Segons afirma, "l'estat de les autonomies Ús incompatible amb la llibertat dels Pa´sos Catalans", de manera que advoca per "acumular forces a casa nostra per assolir la plena sobirania".

Durant aquest dies, la CUP ha dut a terme la campanya “No els hi seguim el joc... el 20-N abstenciˇ” per promoure l'abstenciˇ a les eleccions espanyoles i insistir en la necessitat de reforšar el projecte d’Unitat Popular als Pa´sos Catalans.

TambÚ Alerta SolidÓria ha mostrat el suport amb els dos companys represaliats i ha recordat que "la llibertat del nostre poble s’aconseguirÓ per la construcciˇ nacional al marge de les institucions espanyoles i serÓ obviant-les que podrem comenšar a caminar en la direcciˇ oposada, deixant enrere la submissiˇ i avanšant cap a la llibertat".

Per l'organitzaciˇ antirepressiva, "Ús mÚs evident que mai que qui governa l’Estat no Ús cap partit amb la seu a cap carrer de Madrid, sinˇ que els designis de l’Estat es fixen a molta distÓncia i sota criteris especulatius neoliberals, el sabotatge a una falsa democrÓcia no hauria de constituir cap delicte". "╔s simplement el reflex de les Ónsies presents al nostre poble per recuperar veritablement el sentit de la democrÓcia, el poder per al poble", manifesta.