Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cossos repressius
Catalunya rep el 12% dels nous policies espanyols

La Policia Nacional espanyola ha gaudit d'increments de plantilla i de pressupost en plena crisi - 300 nous agents s'han desplegat per tot el territori català

25/11/2011 Drets i Llibertats
La Policia Nacional espanyola (CNP) ha enviat a Catalunya un total de 297 agents que van començar a treballar dimecres en territori català. Es tracta ni més ni menys que d'un 11,9% dels 2.499 nous efectius que van prendre possessió dels seus càrrecs l'octubre passat a Àvila.

Increment de la plantilla i del pressupost malgrat la crisi

Aquests prop de 300 s'afegeixen als 6.800 agents espanyols que ja hi ha. Durant els governs socialistes s'ha produït un increment de plantilla del 31,16% d'efectius del CNP i també un augment del pressupost: del 54,.4% entre el 2004 i el 2010. Les reformes de les instal·lacions de la Verneda, per exemple, han costat un total de 17 milions d'euros.
 No pateixen ni crisi ni retards, ja que es preveu que les obres estiguin enllestides a mitjans de l'any que ve.

Investigar el "terrorisme jihadista"

Els acabats d'aterrar són agents novells que es dedicaran en primera instància a perseguir el "terrorisme jihadista" amb tot el que això comporta: controls d'estrangeria i de documentació.

El director general de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil, Francisco Javier Vázquez, va dir dimecres durant l'acte de benvinguda als agents a les instal·lacions policials de la Zona Franca que a Catalunya "es continua desenvolupant investigació" en terrorisme jihadista ara que l'activitat d'ETA està en vies de desaparició. Segons ell, a Catalunya s'han trobat grups "amb una relativa freqüència", malgrat que no va fer esment d'escàndols com el dels detinguts del Raval o d'altres operacions fallides contra el suposat terrorisme islamista que impera a casa nostra.

Segons van recollir diversos mitjans que van assistir a l'acte de benvinguda, Vázquez va afirmar: "Malgrat que en aquests moments hi ha una treva anomenada permanent per part de l'organització terrorista ETA tenim uns altres tipus de terrorisme sobre els que continuem treballant".

Col·laboració dels Mossos

Vázquez va lloar la col·laboració entre la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i l'Ertzaintza sobretot a l'hora d'accedir a bases de dades. En aquest sentit, ha animat els nous agents a col·laborar amb els mossos i policies locals.

Dispersats per tot el territori

- Aeroport del Prat: 50 agents de la nova remesa.
- Aeroport de Girona: 1.
- Unitat d'estrangeria i documentació de la Jonquera: 25.
- Unitat d'estrangeria de Portbou: 10.
- Unitat d'estrangeria de Puigcerdà: 3.
- Unitat d'estrangeria de Camprodon: 1.
- Llocs fronterers de la Seu d'Urgell: 5.
- Central de la policia espanyola a Catalunya: 130.
- Comissaria de Terrassa-Rubí-Sant Cugat: 17.
- Mataró-Granollers: 12.
- Cornellà-Castelldefels-Sant Boi-Sant Feliu-Viladecans: 10.
- L'Hospitalet: 10.
- Girona: 8.
- Sant Adrià de Besós-Badalona-Santa Coloma: 7.
- Sabadell-Ripollet-Montcada-Cerdanyola: 5.
- Sant Feliu de Guíxols: 1.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid