Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Correllengua inicia un mes d'octubre atapeït d'actes a diverses poblacions del país

Aquest cap de setmana la flama del Correllengua 2011 visitarà les poblacions de Castellar del Vallès (Vallès Occidental), Mataró i Argentona (Maresme), Sallent (Bages), Altafulla (Tarragonès), Nules, La Vilavella, Moncofa i Les Alqueries (Plana Baixa), Castelló de Plana, Benicàssim i Les Coves  (Plana Alta), La Salzedella i Sant Mateu (Baix Maestrat).
 
Al Principat,  hi ha programats actes a quatre comarques, Al Maresme, dues poblacions veïnes, Mataró i Argentona organitzen un divers programa d’actes, on les representacions teatrals prenen protagonisme. El dissabte dia 1, la Sala d’Argentona acollirà el muntatge “Murphy” de la companyia Vol Ras, mentre que la Sala Cabanyes de la capital del Maresme serà l’escenari de la representació de “El violinista a la teulada” de Joseph Stein, que es representarà de divendres a diumenge.

29/09/2011 10:40 Llengua
Però les activitats no acaben aquí, el dissabte dia 1, la plaça dels Bous de Mataró serà el marc d’acollida de la concentració gegantera, a partir de 2/4 de sis de la tarda. Posteriorment, al Consistori de la vila es rebrà la flama de la llengua i es llegirà el Manifest del Correllengua, davant les forces polítiques mataronines. Els actes finalitzaran amb una xocolatada popular i les actuacions dels grups Traka, Gato Neran i Raska, tot plegat a la plaça de l’Ajuntament. Retornant als actes d’Argentona, el diumenge l’Associació d’Amics de la Poesia i el col·lectiu de joves la Garrinada retran un homenatge a Esteve Albert i Corp, poeta i historiador local (12h, al Saló de Pedra).
 
La vila de Castellar del Vallès (el Vallès Occidental) celebra un any més el seu Correllengua i, novament, ho fa amb una àmplia mostra d’activitats. El divendres 30, es presenta el llibre “Un ós panda al pas zebra” a càrrec del seu autor Roc Casagran (a la Biblioteca, 20h). L’endemà, a la plaça Calissó es desenvoluparan els actes centrals on hi destaca una ballada de gegants i de bastons matinal, l’espectacle poètico-musical “Joan Oliver, l’home – Pere Quart, el poeta” (19h) i els concerts de Batak i els castellarencs Van de Vinatxo. El Correllengua finalitzarà el diumenge a la mateixa plaça amb Cant Coral i Balls de gitanes, a partir de les 12 del migdia.

A Sallent (el Bages), el dissabte pel matí (11:30h, plaça de la Pau) es programa una interessant ruta guiada pels carrers del centre històric de la vila, on es descobriran les empremtes del passat anarquista i de la tradició catòlica: “Dels sants a l’anarquisme”. Per la nit, els actes continuaran amb el concert de Joan Romeu, a l’Ateneu Rocaus (22:30h). L’endemà diumenge, l’activitat es centrarà en una variada mostra de cultura popular i un dinar popular, a la plaça dels Arbres. Una cantada d’havaneres i rom cremat, amb el grup Xarxa, posarà el punt i final al Correllengua sallentí.

Finalment, Altafulla (el Tarragonès) organitza el seu primer Correllengua amb els actes concentrats en la jornada de dissabte. Pel matí (a partir de les 11:30h), els gegants i nanos, els Bastoners i els grallers d’Altafulla protagonitzaran una animada cercavila pels carrers i places de la vila. En acabat, la plaça del Pou acollirà l’acte de lectura del Manifest i una ballada de sardanes. Per la tarda, al Centre d’Estudis, tindrà lloc una xerrada titulada “Franco i Catalunya” a càrrec de Joan Maria Thomas, doctor en història per la Universitat Rovira i Virgili.
 
 
Dijous, 29 de setembre
 
- Nules
9:00 hores, la Flama visitarà els col.legis Pius XII, Lope de Vega, Jaume I i Cervantes.
 
- La Vilavella
10:00 hores, la Flama visitarà les escoles.
 
- Benicàssim
10:30 hores, la Flama visitarà les escoles Santa Agueda i El Palmerar, i l'institut Violant de Casalduch.
 
Divendres, 30 de setembre
 
- Castelló de la Plana
Pel matí, tres columnes amb la Flama visitaran els col.legis Lluís Revest, Sanchis Yago, Bisbe Climent, Herrero, Censal, Carles Salvador, Isidor Andrés i Joan Ripollés (Primera columna), Soler i Godes, Pintor Castell, Blasco Ibàñez, Bernat Artola, Jaume I, Vicent Artero i Benadressa (Segona columna), Exèrcit, Gregal, Manel Garcia Grau, Mestre Canós, Isabel Ferrer i Sant Agustí (Tercera columna).

A la vesprada, Cercavila pels carrers, amb dimonis, dolçainers i la participació d’entitats, AMPAs, partits i sindicats. Eixirà a les 19:30 des de l’Institut Sos Baynat i recorrerà els carrers Rafalafena, plaça Maria Agustina, Major, plaça de la Pau, Gasset, Porta del Sol, Ruiz Zorrilla i avinguda del Rei en Jaume. En arribar a l’estàtua de Jaume I, a les 20:30, lectura del Manifest i ofrenes al rei i la senyera.
 
- Moncofa
A la nit, dins de l’Aplec de la Plana arribada de la Flama i lectura del Manifest.

Diumenge, 2 d’octubre

- Les Coves
11:30 hores, la Flama visitarà les escoles de la població.

- La Salzedella
 12:00 hores, la Flama visitarà les escoles de la població.
 
- Sant Mateu
12:30 hores, la Flama visitarà les escoles de la població.
 
- Les Alqueries
19:30 hores, Cercavila pels carrers i lectura del Manifest.
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid