Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Consell de Mallorca elimina les subvencions a les entitats culturals

El Consell de Mallorca ha decidit eliminar les subvencions a les entitats dels àmbits cultural i de l'igualtat per poder pagar així una empresa privada que va fer les obres del Teatre Principal. L'Acampallengua o el Campallengua, i tantes altres activitats, estan en perill.

Les primeres queixes per part del teixit associatiu no s'han fet esperar, i Joves de Mallorca per la Llengua i l'Obra Cultural Balear (OCB) ja han alertat de la supressió d'uns ajuts que ja estaven compromesos. En el ple extraordinari d'avui, l'equip de govern del PP s'ha negat a restituir aquestes subvencions i ha negat la paraula a Joves de Mallorca per la Llengua, tot i que l'entitat havia presentat les sol·licituds corresponents, segons assegura en un comunicat.

29/09/2011 10:46 Cultura

El coordinador de l'OCB, Tomeu Martí, va intervenir en el ple del Consell de fa unes setmanes per denunciar que uns fons que, en la majoria dels casos, l'entitat ja havia gastat fossin arrabassats a les associacions que fan feina per la llengua i la cultura. De la seva banda, aquest dimecres va intervenir la gerent, Margalida Homar, que va qualificar la decisió d'"il·lògica, arbitrària, injusta i antidemocràtica".

pleconsellLa representant de l'entitat va demanar als consellers del PP que "no boicotegin amb el seu vot als que potenciam la nostra cultura. Consellers del PP, no traeixin amb el seu vot la confiança dels ciutadans en aquesta institució. No facin que el Consell de Mallorca falti a la paraula donada a les entitats de la societat civil. Consellers del PP, no proclamin amb el seu vot que Mallorca no els agrada i que, per això, la volen canviar".

Per contra, Joves de Mallorca per la Llengua ha denunciat que la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, es va negar que la portaveu de l'entitat, Carme Sanchez, pogués intervenir al Plenari extraordinari del Consell de Mallorca on es discutia la moció per a la restauració de les ajudes a l'àmbit cultural i d'igualtat que varen ser revocades al passat ple de 8 de setembre de 2011.

Sanchez considera que l'acció és "una demostració que, a més de negar-nos els doblers ja compromesos per aquest any 2011, ens neguen la paraula al que hauria de ser el principal garant de participació democràtica de l'illa, la Seu del Consell de Mallorca".

La intervenció que havia de fer Sanchez denuncia que si no hi ha diners la tasca de l'entitat desapareix. "Negant-mos futures subvencions estan aturant una part molt important de l'activitat cultural, de l'oci i la il·lusió, dels al·lots i al·lotes de Mallorca". Unes subvencions ja compromeses que eren necessàriesn per dur a terme activitats com l'Acampallengua o el Correllengua. "No donen tan sols l'esquena a uns quants joves que es reuneixen cada setmana, sinó a desenes de milers que esperen de nosaltres que continuem construïnt una societat més dinàmica, integradora i l'oci no esdevengui el del negoci i on la llengua sigui una eina de cohesió social, en la Mallorca més pluricultural de la història", lamenta.

Aprovat l'ERO a Ràdio Televisió de Mallorca

concentraciortvmParal·lelament, en el ple d'aquest dimecres també es va fer una reunió per aprovar l'ERO -que afecta 115 treballadors- que es començarà a negociar amb la plantilla de Ràdio Televisió de Mallorca (RTVM) per a procedir al seu tancament. Abans, mig centenar de treballadors i membres de la Plataforma per la continuïtat de Ràdio Televisió de Mallorca es van concentrar davant de la institució per denunciar el tancament de l'ens públic i assistir al ple de la institució.

En el ple es va debatre la continuïtat de Ràdio Televisió de Mallorca. Tot i que estava previst que parlàs una membre en representació de la Plataforma, la presidenta del Consell no la va deixar intervenir adduint una excusa tècnica. Sí que ho van fer, en canvi, un representant de l'Associació de Productores i un de la Unió d'Associacions de Mallorca, tots dos en contra del tancament. També s'hi van manifestar en contra els grups de l'oposició, que van apel·lar a diferents arguments per mantenir Televisió de Mallorca (defensa dels llocs de feina, funció social, paper dinamitzador de l'economia, pluralitat informativa, promoció de la llengua i la cultura pròpia). El PP, però, en va fer cas omís, de manera que continuarà el procés de tancament.

La Plataforma per la Continuïtat de Ràdio Televisió de Mallorca manifesta la seva oposició a l'ERO aprovat i anuncia que continuarà les seves mobilitzacions contra el tancament. L'entitat també expressa el seu suport als treballadors de l'ens públic i afirma que continuarà fent costat a totes les seves reivindicacions per mantenir "un mitjà de comunicació de qualitat, objectiu, cultural i en la nostra llengua".

Per saber-ne més:

Mallorca crea una plataforma d'entitats per defensar la continuïtat de la ràdio i TV públiques

El PP clausura la primera emissora pública de l'Estat, a Mallorca i en català 

El tancament de Ràdio TV de Mallorca, un atac a pluralitat i a la llibertat d'expressió

El Grup Barnils es presenta a Mallorca en el marc de l'amenaça de tancament de RTVM 

Entitats mallorquines rebutgen el possible tancament de Ràdio Televisió de Mallorca 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid