Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Aquest dilluns, protestes en defensa de l'escola en català

El rebuig a l'amenaça del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) perquè el català deixi de ser la llengua vehicular a l'escola s'està produint a tots els nivells, a la xarxa i al carrer. A Twitter, les etiquetes #somescola i #jonoacato canalitzen la protesta, mentre que a Facebook la pàgina Jo no acato la sentència contra el català ha aplegat més de 23.000 persones en un dia.
 

Al carrer les protestes es produiran aquest dilluns al vespre en diverses poblacions. De moment, Somescola.cat ha convocat una concentració a Girona, la Greda a Olot i la CUP i l'AJLL a Lleida.

04/09/2011 13:02 Llengua

A Lleida, la CUP, juntament amb l'Assemblea de Joves de Lleida, ha convocat per aquest dilluns a dos quarts de vuit del vespre una concentració a la Plaça Paeria per rebutjar la sentència del TSJC sobre el català i fer una crida a la insubmissió. Durant la protesta es llegirà un manifest de condemna i de crida a la insubmissió i la desobediència  que emplaçarà el Govern "a no agenollar-se davant una nova imposició de l’estat espanyol".

A Girona, Somescola.cat, juntament amb Òmnium Cultural, ha convocat una concentració que tindrà lloc a la plaça del Vi a partir de les vuit del vespre. A la convocatòria s'hi ha sumat també la CUP, entre altres formacions, que ja ha anunciat que presentarà una moció a l'Ajuntament per rebutjar l'amenaça del tribunal. La plataforma Somescola.cat rebutja la interlocutòria i lamenta que la justícia "continuï avalant i donant cobertura a la persecució que un reduït nombre d’individus du a terme contra el model lingüístic escolar al nostre país". En aquest sentit, Somescola.cat denuncia "l’actitud antidemocràtica i de manca de respecte d’aquest grup minoritari respecte el consens assolit per les grans majories socials en matèria de política lingüística".

De la seva banda, la Greda Garrotxa ha organitzat una concentració a Olot que també tindrà lloc a les vuit del vespre a la Plaça Major d'Olot. A la convocatòria hi han mostrat el seu suport Òmnium Cultural, el projecte d'Olot Ciutat Educadora i Alternativa per la Garrotxa

Revolta internauta

Però on realment la protesta és més virulenta és a la xarxa, on la comunitat internauta catalana s'ha mobilitzat de valent per mostrar la seva indignació davant d'aquesta enèsima agressió a la llengua. Al Facebook el cas més sorprenent ha estat el de la pàgina Jo no acato la sentència contra el català que suma centenars d'adhesions cada hora. Tot i crear-se aquest dissabte, avui diumenge ja compta amb més de 23.000 adhesions.

De la seva banda, la protesta també bull a Twitter, canalitzada sota les etiquetes #somescola i #jonoacato principalment, però també encara #escolaencatalà, #jovullvotaradeuespanya o #tenimpressa. Els dos hashtags principals han arribat a ser tendència (trending topic) estatal. El primer ha assolit fins a 85 piulades per hora (1.500 en 17 hores) i el segon 92 (1.500 en 16 hores).

A més, les protestes al carrer es difonen majoritàriament a través de les xarxes socials.

Per saber-ne més:

La CUP presentarà una moció perquè l'Ajuntament de Girona rebutgi l'amenaça del TSJC  

La CUP crida a desobeir la interlocutòria del TSJC sobre la llengua 

El TSJC amenaça perquè s'apliqui l'ensenyament de l'espanyol com a llengua vehicular a les escoles

La CAL :"Pel català a l'escola, ni un pas enrere!"

El PP vol imposar l'espanyol a la sanitat de les Balears

Endavant denuncia la presistent persecució del model lingüístic català

Mig miler de persones s'apleguen a la plaça de Sant Jaume contra les sentències del Tribunal Suprem 

La CUP convoca concentracions de protesta arreu del país

El Tribunal Suprem estableix que el castellà ha de ser vehicular a les escoles de Catalunya

 
Mobilitzacions per l'ensenyament en català al País Valencià  
 
 
L'IES de Porreres acorda que la llengua catalana es faci servir en totes les assignatures

El TC ataca ara el consum i el cinema en català 

El català no serà preferent ni a l'Ajuntament de Barcelona ni a la Diputació de Lleida 

El Govern es personarà en el recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei d'Acollida 

La Plataforma per la Llengua denuncia l'actitud hostil de la "Defensora del Pueblo" 

La Defensora del Pueblo és filla d'un falangista radical, Carlos Cava de Llano 

Nova estocada espanyola, aquest cop contra l'acollida en català

Salou: "Benvingudes a Catalunya, parlem català"

L'Obra Cultural Balear presenta "La llengua és la clau" 

Immigrants i autòctons 

El català 

Maulets presenta la campanya «El bilingüisme aixafa el català» 

L’Esquerra Independentista es manifesta en defensa del català a Barcelona 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid