Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La justícia espanyola de nou contra la consulta d'Arenys de Munt

 La justícia espanyola ha donat la raó a l'Advocacia de l'Estat en el recurs contra la consulta d'Arenys de Munt presentat el 2009 per Pilar Fernández Bozal, ara consellera de Justícia de la Generalitat de la CAC. La sentència anul·la l'acord del ple municipal d'Arenys de Munt que acordava donar suport al referèndum popular sobre la independència. És la resposta al recurs que l'actual consellera de Justícia va presentar quan era cap dels advocats de l'Estat a Catalunya.

Aquesta sentència (amb data de fa una setmana) i que ha estat difosa per Ara, anul·la l'acord democràtic  d'Arenys de Munt que, arran d'una moció presentada pel Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA) demanava expressar el suport total a la comissió promotora de la consulta, facilitar l'organització municipal per recollir firmes i autoritzar l'entitat que va promoure les consultes a utilitzar la sala municipal.

29/07/2011 10:21 Política

La resolució de la justícia espanyola ha argumentat que "l'acord que autoritza la consulta envaeix manifestament competències reservades expressament a l'Estat per la mateixa Constitució i, per tant, la vulneren".

Convé recordar que en aquell moment, el jutjat ja va prohibir el suport de l'Ajuntament a la consulta i la votació no es va poder fer al local municipal previst, raó per la qual es va tramitar el recurs judicial. L'espai per realitzar la primera consulta sobre la independència de la Nació catalana es va haver de traslladar al Centre Moral, una entitat social del poble.   

El posicionament de la justícia espanyola envers la consulta d'Arenys de Munt va ser polèmic de bon començament, especialment pel fet que un dels lletrats de l'equip de Bozal era un exdirigent de la Falange, Jorge Buxadé. Un fet que es va agreujar quan aquest mateix partit feixista va anunciar la presència a la consulta per tal de boicotejar-la.

 L'Ajuntament d'Arenys de Munt, que té com alcalde Josep Manel Ximenis (CUP)  ha anunciat que "No presentarem cap recurs, ja hem aconseguit el que volíem".

 

 

Per saber-ne més
 
 
A Arenys de Munt erigiran un monument a la independència 

L'Aplec d'Arenys de Munt commemora el primer aniversari de l'inici de les consultes

El 13s del 2009, el despertar d’un poble 

13-D: Un any de la primera flamarada 

L'Ajuntament d'Arenys de Munt demana al Parlament convocar un referèndum sobre la Independència 

[VÍDEO] Valoració de la CUP: "Ens sentim pares de la criatura" 

Fernández Bozal va pugnar de totes totes per posar el morrió a les consultes 

La nova consellera de Justícia va voler impedir la consulta d'Arenys com a advocada de l'Estat

 
 
 
 
 
«Seria com si un exmembre nazi representés el govern alemany en un plet contra el poble d'Israel» 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid