Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de 200 persones del moviment 15-M fan una cassolada contra la Fórmula 1 de València

Dissabte passat, agents de la Policia Local van multar per ocupació indeguda de la via pública a una vintena de veïns del barri de Natzaret que es van manifestar a la porta del circuit situada en aquest barri per mostrar el seu rebuig al circuit urbà de Fórmula 1. 

Cap a la 13h, més de 200 persones s'han congregat en una de les entrades del circuït urbà de Fórmula 1 de València per fer una 'cassolada' contra el "malbaratament" i les "molèsties" que suposa la celebració d'aquesta prova a València. A més a més, durant aquest cap de setmana han fet diverses protestes.

26/06/2011 21:08 Drets i Llibertats

Els manifestants del moviment 15M s'han reunit davant  l'accés a la pista per la platja del Cabanyal amb pancartes contràries a la Fórmula 1. Algunes de les pancartes deien 'Fora la F1 de les vies urbanes', 'Democràcia de veritat: menys F1, més escoles' o 'Too fast, too ruinous'. La 'cacerolada ' que han protagonitzat aquest matí ha estat l'última de les accions convocades aquest cap de setmana pel moviment 15-M amb motiu de la celebració Gran Premi d'Europa. Ahir es va fer una bicifestació.

Ahir es va fer una bicifestació que va aplegar més de cent persones en el mercat del Cabanyal. Des d'allà, la marxa amb bicicleta va arribar fins a la porta del circuit situada a Natzaret, on es va realitzar una asseguda en companyia d'alguns veïns del barri. Allà els "indignats" van denunciar que "la celebració de la Fórmula 1 no deixa els beneficis que van prometre en els seus dies els polítics" i que "fomenta l'abandonament d'aquest i altres barris durant les carreres". A més, van reclamar que l'espai que ocupa el circuit sigui "zona verda".

Multen 20 veïns de Natzaret
Aquestes protestes no han estat les úniques que es van celebrar ahir en els districtes propers al recorregut del Gran Premi d'Europa. Ahir al matí, una vintena de veïns de Natzaret i "indignats" es van manifestar a la porta del circuit situada en aquest barri per mostrar el seu rebuig al circuit urbà de Fórmula 1.

Segons els propis veïns, agents de la Policia Local els van multar per ocupació indeguda de la via pública. Entre els sancionats es troba la pròpia portaveu de l'entitat veïnal, Maite Biosca.

La Generalitat paga un cànon de 18 milions d'euros (3.000 milions de les antigues pessetes) per a la Fórmula 1

Això sense comptar l'adequació del traçat urbà com a circuit, que cada any  milers d'euros. També és sabut per tots que Valmor Sport (la pseudoempresa que van constituir Bancaixa, Aspar i Fernando Roig per organitzar el gran premi de València) perd diners -o almenys fins enguany- cada edició del gran premi. Per tant, al final és la Generalitat qui ha d'aportar els diners per a pagar el cànon i per a quadrar el pressupost de cada gran premi.

Per saber-ne més:

L'Assemblea de pobles de la mar 15-M organitza unes jornades alternatives a la Fórmula 1

El govern de Camps aposta per la Fórmula 1 fins l'any 2020 amb un cost de 108 milions d'euros 

El Gran Permi d'Europa Fórmula I a València torna a ser un fiasco econòmic  

REPORTATGE: El circuit urbà de Formula 1 de València, un gran impacte econòmic entre sorolls i talls de trànsit. ACN

El govern valencià avala 74 milions a l'equip de futbol i patrocinarà la Fórmula 1 

Oposició veïnal al circuit urbà de Fórmula 1 de València 

El Parlament Europeu obrirà un investigació sobre el circuit urbà de Fórmula 1 de València 

Concentració veïnal contra la celebració del Gran Premi d'Europa de Fórmula 1 a València 

Els barris de Natzaret i el Grau de València aïllats per la cursa de Fórmula 1 

 


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid