Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Feslloch es consolida com el principal festival de música en valencià

Els dies 7, 8 i 9 de juliol més de trenta grups actuaran a Benlloch (la Plana Alta) en la cinquena edició d'aquesta cita, que comptarà amb la New York Ska-Jazz Ensemble com a convidat internacional.

El festival de cloenda de la Gira fa una nova aposta per millorar l'oferta musical i completar-la amb nombroses activitats culturals i lúdiques per les cinc mil persones que es preveuen d'assistència. Fins a deu grups presenten nous treballs discogràfics en una programació musical centrada en l'actualitat.

29/06/2011 11:25 Cultura
La cinquena edició del Feslloch consolida aquest festival com la principal cita anual de la música en valencià. Més de trenta grups ompliran Benlloch (la Plana Alta) els dies 7, 8 i 9 de juliol en una programació musical que es completarà amb nombroses activitats culturals i lúdiques durant el dia. Aquesta cita, organitzada per Reviscola -l'entitat de joves d'Escola Valenciana-, l'Ajuntament de Benlloch, l'Associació Pitxurrull i el Benlloch CF, posa el punt i final a La Gira 2011.

El Feslloch aposta enguany per la programació musical d'actualitat, amb un gran nombre de grups que presenten nous treballs discogràfics. Els tres dies es combinaran caps de cartells ja consolidats, grups en procés de creixement i noves formacions donant-se a conéixer. El convidat internacional d'enguany és la New York Ska-Jazz Ensemble, un referent internacional de la música d'arrel jamaicana mesclada amb el millor jazz. A més de la formació nordamericana, hi actuaran grups com Obrint Pas, Agraviats, Malnom, Orxata Sound System, Aspencat, Mugroman, Sva-ters, Rapsodes, Tashkenti o Arthur Caravan, i així fins a trenta-una actuacions detallades al programa adjunt.

Com a principals novetats organitzatives s'amplia l'horari de la piscina i també s'amplien les dimensions de la zona d'acampada per acollir els milers d'assistents que s'esperen. A més, enguany hi haurà tres escenaris: el principal al poliesportiu, que acull les actuacions nocturnes, a més l'auditori i el pati de l'escola, que s'ompliran durant les vesprades amb altres concerts i activitats culturals.

Programació musical d'actualitat

feslloch2011Alguns dels principals grups del Feslloch d'enguany tenen nous discos en el mercat, com Obrint Pas (Coratge), Aspencat (Naixen primaveres), Orxata Sound System (2.0), Rapsodes (Ouiea), Mugroman (Volem Més), Malagana (Acció Positiva), Auxili (Viurem?), Sva-ters (Sexe, putxero i rock & roll), Pepet i Marieta (Qui no plora no mama) i El Trineu Tanoka (Recull d'andròmines).

El fet de diposar de tres escenaris permet acollir diferents formats d'actuacions. El gruix dels concerts serà per la nit a la pista exterior el poliesportiu municipal, però divendres hi haurà programació de vesprada a l'Auditori, amb un format més acústic, i dissabte al pati de l'escola municipal.

Els concerts nocturns començaran a les 22 hores i finalitzaran aproximadament a les 7 hores, amb l'actuació de diversos punxadiscos per posar punt i final a la festa.

Altres activitats culturals i lúdiques

La programació musical no és l'únic reclam del Feslloch. També hi haurà cinema a l'auditori municipal, amb la presentació del documental "València necessita una cançó" amb els seus autors, i també hi haurà videoclips de música en valencià. A més Josep Vicent Frechina presentarà el seu llibre "La cançó en valencià", que està acompanyada de l'espectacle "Si t'arriba el dematí" dels alcoians Arthur Caravan.

Enguany, a més de les activitats d'entreteniment i esports, com els campionats de fútbol sala, volei-platja, truc, guinyot, trivial valencià, birles populars i guerra d'aigua, hi haurà tallers de balls populars de les comarques del nord, pilota valenciana i disseny de samarretes, entre d'altres. I no podia faltar el karaoke de música en valencià, que va tindre un gran èxit l'any passat.

A més, el festival començarà oficialment amb el llançament d'un "xupinazo" inaugural, amenitzat amb música i dimonis, que conduirà a la gent des de l'ajuntament fins la zona de concerts.

Durant divendres i dissabte hi haurà menjars a preus populars pels assistents, paelles per dinar i torrades per sopar.

Es poden comprar les entrades als diferents punts de venda repartits per tot el país, com són Terra, Racó de la Corbella, Ca Revolta i a la Seu d'Escola Valenciana a València; Llibreria El Vaixell de Xàtiva; La Copisteria de Canals; Casal Jaume I de Gandia; Casal Jaume I d'Elx; Casal Popular, Llibreria Babel i a la Seu d'Escola Valenciana de Castelló; Seu d'Escola Valenciana d'Alacant i Ajuntament de Benlloch.

 

{youtube}TuSLkWxDa6k{/youtube}
{youtube}EoVdRwSkSKw{/youtube}
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid