Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP encapçala la protesta contra les sentències del TS amb nombroses concentracions arreu

La CUP de Barcelona convoca una nova protesta per avui a les 12h, davant del Parlament de Catalunya. De la mateixa manera, se suma a la crida de la CUP per aquest dijous a les 20h  a concentrar-se davant de tots els ajuntaments dels Països Catalans.
 
Per la formació independentista, les tres sentències del Tribunal Suprem espanyol publicades ahir al migdia "són un atac contra el poble català, la seva llengua i contra el seu sistema educatiu".

23/12/2010 01:54 Política

 

- Arenys de Mar (Maresme)

La CUP d'Arenys de Mar convoca una concentració  les 8 en punt del vespre a la Plaça de l’Ajuntament. 

 

- Badalona (Barcelonès Nord)

En motiu de la Sentència del Tribunal Suprem sobre el castellà a l'ensenyament i en el marc de les convocatòries que la CUP convoca a nivell nacional, des de la CUP de Badalona convoca a la ciutadania a manifestar-se  a les 20:00 davant de l'Ajuntament de Badalona.

 

- Barcelona (Barcelonès)

La CUP de Barcelona convoca una nova protesta aquest dijous, 23 de desembre, a les 12h, davant del Parlament de Catalunya. De la mateixa manera, se suma a les crida convocada demà a les 20h davant de tots els ajuntaments dels Països Catalans.

 

- Banyoles (Pla de l'Estany)

La CUP de Banyoles  convoca una concentració de rebuig a Banyoles per la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüistica en català. La protesta tindrà lloc aquest dijous a les vuit del vespre a davant de l'Ajuntament de Banyoles.

 

- Berga (Berguedà)

 Concentració per rebutjar les sentències del Tribunal Suprem espanyol.  Lloc: Plaça St. Pere, Berga

 

- Capellades (Anoia)

Vila de Capellades- CUP convoquen una concentració  a les 20 hores davant l’ajuntament.


- Figueres (Alt Empordà)

La CUP de Figueres considera que cal donar una mostra de fermesa i per això demanarà al ple de l’Ajuntament de Figueres que rebutgi la sentència del tribunal suprem i que demani a la Generalitat que no l’acati. La Candidatura d’Unitat Popular convoca tota la ciutadania a denunciar novament la imposició dels tribunals espanyols, i reivindicar la independència dels Països Catalans com l'única possibilitat per decidir lliurement el nostre futur, i la forma d'organitzar la nostra societat, incloent el nostre sistema educatiu.

 

Girona (Gironès)

La CUP de Girona convoca la ciutadania a mobilitzar-se contra la sentència del Tribunal Suprem espanyol. A les 20h a la plaça del Vi

 

Granollers (Vallès Occidental)

Concentració davant de l'Ajuntament a les 20h. Convoca L'Esquerda, Casal Popular de Granollers


- Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat)

La CUP de l'Hospitalet de Llobregat convoca la concentració que tindrà lloc a les 20h davant de l'Ajuntament de la ciutat.

 

La Garriga (Vallès Oriental)

La CUP de la Garriga fa una crida a concentrar-nos a les 20h davant de l'ajuntament per rebutjar la imposició lingüística! Defensem la nostra llengua!

 

Lleida (Segrià)

La CUP de Lleida convoca concentració a les 20h davant de la Paeria

 

- Manresa (Osona)

L'Esquerra Independentista de Manresa (CUP, JEI i SEPC) convoca per a les 8 del vespre, davant l'ajuntament, una concentració per mostrar el rebuig  de la ciutadania a la sentència del Tribunal Suprem espanyol.

 

- Mataró (Maresme)

La CUP de Mataró convoca una concentració davant de l'Ajuntament a les 20H

 

Martorell (Baix Llobregat)

La CUP de Martorell convoca a les 20:00 a la plaça de la Vila

 

- Montesquiu (Osona)

La CUP de Montesquiu convoca  a les 8 del vespre, davant l’Ajuntament de Montesquiu, una concentració per mostrar el rebuig de la ciutadania a la sentència del Tribunal Suprem

 

- Olot (Garrotxa)

Maulets convoca una concentració a les 19:30 hores davant l'Ajuntament.

 

- Reus (Baix Camp)

La CUP de Reus convoca la concentració a les 19h davant de l'Ajuntament


 

- Sabadell (Vallès Occidental)

La CUP Sabadell fa una crida a tot el poble sabadellenc a participar a la concentració a les 20 hores, a davant de l’Ajuntament de Sabadell (Plaça de Sant Roc) per rebutjar la darrera sentència del Tribunal Suprem espanyol en contra de la llengua catalana i del seu ensenyament a les escoles. La mobilització té el suport del Moviment Popular de Sabadell

 

Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)

Els i les joves som el col∙lectiu princpalment afectat per aquestes tres sentències i animem a tots els joves de Sant Cugat a participar de la concentració que tindrà lloc avui a les 20h a la Plaça de la Vila convocada per la CUP de Sant Cugat

 

Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès Nord)

Gent de Gramenet crida a la mobilització davant les sentències del Tribunal Suprem vers la immersió lingüística a les aules catalanes

 

- Tarragona (Tarragonès)

La CUP de Tarragona convoca a les 20h a la plaça de la Font.

   

- Tàrrega (Urgell)

A les 19:30 tots a la concentració de la gent de Tàrrega contra l'atac descarat a la llengua Catalana. Lloc Plaça Major.

 

- Terrassa ( Vallès Occidental)

Avui dijous a la tarda, a partir de les 20h, està convocada una concentració al Raval de Montserrat com a mostra de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem espanyol que afecta el paper de la llengua catalana a les escoles. La concentració està convocada per la Candidatura d'Unitat de Terrassa (CUP), Esquerra Terrassa i les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya a Terrassa (JERC). 

 

- Tortosa (Ribera d'Ebre)

Concentració a les 20h davant de l'Ajuntament de Tortosa (Casal Popular Panxampla)

 

Vilanova i la Geltrú (Garraf)

Concentració avui a les 20h a la Plaça de la Vila. Convoca la CUP de Vilanova i la Geltrú

 

- Vic (Osona)

La CUP de Vic convoca a les 8 del vespre una concentració de protesta davant l'Ajuntament de Vic. Òmnium Cultural d'Osona convoca a les als seus socis i simpatitzantsa la mateixa hora i el mateix lloc.

 

 Comunicats:

Endavant (OSAN)

Comunicat d’Endavant (OSAN) respecte les sentencies del Tribunal Suprem Espanyol que pretenen imposar la llengua castellana com a llengua vehicular a l’educació catalana.
Endavant (OSAN) considera que la decisió del Tribunal Suprem Espanyol és un atac directe a la llengua catalana, al poble català i a la seva educació. El Tribunal Suprem,  emparant-se en la sentència de Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya, pretén imposar la llengua castellana com a llengua vehicular a Catalunya i això suposaria un retrocés de 40 anys en la lluita en defensa de la llengua pròpia dels Països Catalans.
Aquest atac ens porta a una clara involució en la defensa de l’escola catalana, pública i de qualitat ja força afeblida pel marc legal i polític actual i per mesures com la LEC i l’EEES.
Cal oposar resistència a aquest nou atac al poble català, en defensa de l’escola catalana progressista i de pedagogia activa, i en defensa d’un model educatiu que defensi  la llengua i la cultura del nostre país.
Aquesta decisió suposa una agressió històrica i cal que el poble català es mobilitzi i doni una resposta contundent als que pretenen fer de la llengua catalana una llengua de segona. 
Cal deixar clar que la llengua catalana és un pilar fonamental, tot i que no l’únic, del model educatiu que ens cal.
En defensa del català, un pas endavant cap a la independència !

 

Ni un pas enrere: contra l'agressió espanyolista, resposta independentista! (Comunicat de Maulets)

El SEPC davant la sentència del Suprem que enterra la immersió lingüística als centres escolars del Principat de Catalunya


El Tribunal Suprem espanyol ha emès tres sentències relatives al model d’immersió lingüística que als centres educatius de la Comunitat Autonòmica de Catalunya. Emparant-se en la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya que suprimia el caràcter de prevalença de la llengua catalana, la justícia espanyola ordena a la Generalitat de Catalunya que introdueixi el castellà de manera proporcional i equitativa a tots els cursos. Així segons el tribunal es garanteix el dret dels pares a escolaritzar els infants en la llengua cooficial que escullin. Oimés, anuncia que d’ara endavant totes les comunicacions que facin els centres escolars, s’hauran de fer en les dues llengües cooficials.
 
El model d’immersió lingüística va néixer fruit dels consens polític i social i ha estat una de les grans fites de l’autogovern català. Els resultats han estat sempre satisfactoris, ja que ha generat una important cohesió social pel fet de defugir d’una dualització escolar per raons lingüístiques i alhora ha possibilitat incrementar l’autonomia i l’emancipació de molts joves catalans que no tenen la llengua catalana com a materna pel fet de permetre’ls l’accés al coneixement i ús de la llengua pròpia del país. Més enllà dels resultats ha estat un model avalat per la Comissió Europea perquè recull l’esperit de la Carta Europea de Llengües Minoritàries.
 
Davant d’aquesta sentència el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, organització d’àmbit i abast nacional, vol manifestar les següents consideracions:
 
• La sentència del Suprem no pot conduir enlloc que no sigui la fractura social, ja que el model que volen imposar dualitza els centres escolars. Separar els infants i joves per quina sigui la llengua vehicular crearà dues comunitats lingüístiques als centres.
• La prevalença del dret dels pares a l’hora d’escollir la llengua vehicular atempta contra el dret dels infants i joves a rebre un ensenyament de qualitat, ja que els grups en llengua castellana no disposaran de prou competències per desenvolupar-se socialment en català, la llengua pròpia del país.
• La sentència del Constitucional del passat mes de juliol va posar punt i final a la descentralització política i administrativa a l’Estat espanyol, acabant així amb la via estatutària autonomista com a projecte polític. El projecte espanyol de construcció estatal sempre ha menyspreant les nacions perifèriques i les altres llengües coexistents, sota una clara voluntat d’assimilar-les culturalment.
 
A l’emsems el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim:
 
• El posicionament ferm i contundent de rebuig a la sentència de totes les autoritats i institucions públiques dels Països Catalans.
• El compromís per part de la Generalitat de Catalunya i els centres educatius de mantenir una posició desobediència a fi de que la sentència no s’efectuï.
• La voluntat de la Generalitat de Catalunya d’engegar les passes cap a la construcció d’un marc educatiu català.
 
A més a més el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans fem una crida a la societat catalana a participar de totes les mobilitzacions en defensa del model d’immersió lingüística i d’avenç cap a la consecució d’un marc educatiu català a les quals el SEPC hi dóna suport i convoca.

 

La CAL fa una crida a la desobediència per defensar la immersió lingüística
La Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) fa una “crida a la desobediència per defensar la immersió lingüística a les escoles” després que el Tribunal Suprem hagi ordenat avui “garantir que el castellà sigui llengua vehicular a l'ensenyament”. L'entitat considera que la decisió de l'òrgan judicial espanyol d'obligar la Generalitat a modificar el sistema d'immersió lingüística per equiparar el castellà amb el català és un “nou atemptat a la llengua que trenca els fonaments de Catalunya com un sol poble i que posa les bases per separar els nens en funció de la llengua dels seus pares”. De fet, recorda que han estat menys d'una desena de pares a tot el país els que han reclamat acabar amb la immersió lingüística, una xifra que qualifica d'”irrisòria” davant la gran majoria de pares i mares d'origen i idioma divers que defensen sense ambigüitats el dret dels seus fills a aprendre el català.
Davant d'aquest fet, la CAL insta el nou govern a “plantar cara de forma decidida” i arribar fins on faci falta per evitar l'aplicació d'una mesura que provocarà un important retrocés en la normalització social del català, que no deixa de recular com ho avalen les darreres enquestes. L'entitat tampoc descarta promoure mobilitzacions amb d'altres entitats de defensa de la llengua si la classe política catalana es manté en un segon pla. La CAL emmarca la decisió del Suprem en la involució lingüística que estan promovent l'espanyolisme emparant-se en la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut del passat estiu.

 

COMUNICAT D’USTEC·STEs DAVANT LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL

USTEC·STEs DEFENSA INEQUÍVOCAMENT LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA


 
·          Considerem que s’està buscant problemes allà on no n’hi ha.
·         Que els nostres alumnes, tots bilingües, tenen un coneixement del castellà superior a aquelles comunitats autònomes monolingües i que, com diversos informes indiquen, tenen major facilitat per adquirir terceres i quartes llengües. Aquesta situació òptima no seria possible sense l’experiència de la immersió, la qual, des d’un punt de vista estrictament tècnic, ha estat la millor de les solucions possibles, l’única que permetria aquests resultats.
·          La qual cosa implica que ho estem fent bé i, per tant, no hi ha cap raó pedagògica per canviar el nostre model educatiu.
·          Considerem, doncs, la sentència, com un atac a l’escola catalana, i com una ofensa al treball de tots i cadascun dels docents que al llarg dels anys s’han deixat la pell a l’aula.
·          USTEC·STEs considera una gran irresponsabilitat utilitzar l’educació com a camp de batalla per interessos partidistes, en aquest cas, del PP.
·          Hi ha un gran consens a la societat catalana sobre el nostre model educatiu i el que planteja la sentència és un gran pas enrere pel que fa a la cohesió social.
·          USTEC·STEs ha defensat sempre la immersió lingüística i el català com a llengua vehicular de l’educació de Catalunya i ho continuarà defensant.
·          Convidem als claustres i docents a mantenir els projectes educatius aprovats pels seus Consells Escolars i a exercir la desobediència civil, si això és necessari.

 

Per saber-ne més:

Mig miler de persones s'apleguen a la plaça de Sant Jaume contra les sentències del Tribunal Suprem 

La CUP convoca concentracions de protesta arreu del país

El Tribunal Suprem estableix que el castellà ha de ser vehicular a les escoles de Catalunya

El TC ataca ara el consum i el cinema en català 

El català no serà preferent ni a l'Ajuntament de Barcelona ni a la Diputació de Lleida 

El Govern es personarà en el recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei d'Acollida 

La Plataforma per la Llengua denuncia l'actitud hostil de la "Defensora del Pueblo" 

La Defensora del Pueblo és filla d'un falangista radical, Carlos Cava de Llano 

Nova estocada espanyola, aquest cop contra l'acollida en català

Salou: "Benvingudes a Catalunya, parlem català"

L'Obra Cultural Balear presenta "La llengua és la clau" 

Immigrants i autòctons 

El català 

Maulets presenta la campanya «El bilingüisme aixafa el català» 

L’Esquerra Independentista es manifesta en defensa del català a Barcelona

 

 


 

 

 

 


 

Rànquings
  1. Els Mossos d'Esquadra detenen a Girona el veterà militant independentista Quim Tell durant una protesta davant de la seu de la Fundación Princesa de Girona
  2. La Fundación Princesa de Girona intenta enganyar a l'Unigirona
  3. Alternativa per Cervià i Raset guanya les eleccions per primera vegada
  4. Convoquen una concentració a Girona en contra dels premis de la Fundación Princesa de Girona
  5. 44è aniversari de la mort del lluitador independentista Fèlix Goñi 'Bruc'
  6. Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç
  7. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  8. Micro-mecenatge per fer possible el documental: “Laietana, 43. El cau de la Bèstia”
  9. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec del conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi
  10. La gran posada al dia (“The Big Catch-Up”)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid