Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PSC, ERC i ICV de Mataró mantenen les multes contra els solidaris amb Eudald Calvo

El passat 4 de novembre la CUP de Mataró va portar una moció al ple de l'Ajuntament per demanar la revisió de l'Ordenança de Civisme segons la qual es van imposar multes de 9.000 euros a una desena de persones que van participar a la concentració de suport a Eudald Calvo.
 
Doncs bé, l'equip de govern local, format per PSC, ERC i ICV va ignorar la petició de la CUP i van votar en contra de la moció de la formació, que demanava un simple procés de revisió de l'actual Ordenança de Civisme, amb el màxim de participació ciutadana, per tal de garantir que no es vulneraran el drets bàsics dels ciutadans ni es crearan situacions d'indefensió, ni la policia podrà exercir un abús de poder com a represàlia política.

06/11/2010 13:33 Drets i Llibertats
Segons ha informat el Capgròs.com, es va viure un "tens diàleg" entre el regidor de Via Pública, Francesc Melero, i el líder de la CUP, Xavier Safont-Tria, en un ple que també va comptar amb la intervenció d'Oriol Calvo, pare del detingut. La CUP va denunciar que un total de 10 persones que es van manifestar "de manera pacífica i solidària" el passat 24 d'agost davant la seu dels Mossos han estat sancionades amb multes que ascendeixen en total als 9.000 euros. Les sancions, segons els independentistes, són fruit d'un "ús interessat de l'ordenança de civisme" per part dels Mossos d'Esquadra. Per això, van reclamar que se suspengui l'expedient contra aquestes 10 persones mentre es revisa l'ordenança de cara a evitar aquestes situacions. L'executiu, però, s'hi va negar.

Safont-Tria va criticar que l'expedient sancionador contra els 10 manifestants s'escudi en l'Ordenança de Civisme per acusar-los d'alteració de l'ordre públic, baralles i molèsties als veïns. "No entenem que s'utilitzin aquestes tipificacions per a unes persones concentrades davant dels Mossos", va apuntar. Aquesta és la prova, segons el líder independentista, que l'ordenança de civisme "dóna peu a abusos de poder", i per això cal revisar-la. Després de les paraules de Safont va intervenir Oriol Calvo, que va fer un relat detallat dels fets viscuts davant la comissaria. Segons ell, la setantena de persones que s'hi havien reunit van manifestar el seu "enuig" per la detenció d'Eudald Calvo "de la manera més pacífica". "La càrrega policial va ser tan violenta que 12 persones vam haver de ser ateses en consultoris mèdics", va afegir. Oriol Calvo va negar que els manifestants es mostressin violents i intimidatoris i proferissin insults, tal i com assenyala l'expedient. "No pensem pagar per delictes que no hem comès", va afirmar. Durant el seu parlament, un grup de joves va mostrar pancartes i cartells en protesta per les multes

Francesc Melero va anunciar que el govern no suspendria l'expedient ni revisaria la normativa de civisme. Melero va recordar que el procés contra aquestes 10 persones "encara no s'ha acabat", ja que les multes encara no han estat interposades i tenen dret a alegacions. Segons el regidor, l'Ajuntament no pot aturar l'expedient ja que "no pot fer cas omís d'una denúncia del cos de seguretat d'aquest país.

Per saber-ne més:

La CUP de Mataró denuncia al Ple els 9.000 euros de multa contra els solidaris amb Calvo 

Dossier del cas editat per Alerta Solidària

Denúncia pública contra l'arbitrària aplicació de l'ordenança del civisme de Mataró 

Sis persones solidàries amb Eudald Calvo reben multes de 900 euros 

La campanya "Eudald llibertat!" suma ja més de 200 adhesions

Eudald Calvo rep solidaritat internacionalista 

La Fundació Xirinacs demana l'absolució d'Eudald Calvo 

En marxa una campanya de signatures per demanar l'absolució d'"El noi del megàfon"

La CUP presentarà una moció per aclarir els fets ocorreguts al voltant de la detenció de l'Eudald

[ENTREVISTA] Eudald Calvo: "No tinc cap dubte que és un judici polític contra l'independentisme"

 
 
 
 
 
 

En llibertat el germà d'Eudald Calvo

Càrregues violentes contra els concentrats que demanaven la llibertat de l'Eudald a Mataró

"Prou persecució a l'independentisme: Eudald llibertat!"

Els Mossos detenen el militant independentista Eudald Calvo

Contra l'abús de poder a la UAB  

Sabotatge als Ferrocarrils de la UAB 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic

En llibertat amb càrrecs l'estudiant detingut durant la protesta contra el preu del transport públic  

CAJEI i Maulets consoliden l'aposta de fusió 

El Rebrot referma la importància de la lluita per l'alliberament nacional i social 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic 

Inhabiliten les barreres d'accés als FGC reclamant unes tarifes assequibles 

Detenen un militant del SEPC durant una protesta contra el preu del transport públic a la UAB

La regeneració del moviment estudiantil  (Article d'opinió Eduard Calvo)

Cronologia de la lluita contra el Pla Bolonya 

La xerrada sobre el pla Bolonya a Amposta es fa al carrer davant la censura de l'Ajuntament

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid