Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més d'un milió i mig d'euros per garantir una visita papal plàcida

"Després dels Jocs Olímpics del 1992, l'esdeveniment que tindrà més ressò mediàtic mundial serà la visita del sant pare a Barcelona el 7 de novembre". Això diu el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

I és que ña visita papal costarà a les arques públiques almenys un milió i mig d'euros, tot i que la xifra va pujant a mesura que s'acosta la gran cita i de fet ja han anunciat que el cost serà major perquè el perímetre de seguretat al voltant de la Sagrada Família s'ha ampliat amb tres illes de cases més i ja en comprèn onze.

20/10/2010 09:17 Drets i Llibertats

El perímetre de seguretat a l'entorn de la Sagrada Família per la visita de Joseph Ratzinger a Barcelona s'ha ampliat cap al carrer Còrsega, fet que ha disparartel pressupost en 100.000 euros més. L'estada del cap d'estat costarà 700.000 euros, més els 100.000 llibres de catequesi, 130.000 punts de llibre i 15.000 cartells que s'han repartit amb motiu de la visita.

Afogar la resistència

barcelona2005.023A aquests minimalistes 700.000 euros cal sumar-hi el complex dispositiu de seguretat que el Departament d'Interior ha adoptat per tal d'evitar qualsevol tipus de protesta en contra de la vista de Benet XVI . Per això han comprat una càmera catalogada com a material militar que prové dels Estats Units i que ha costat 823.000 euros.

Es tracta d'una càmera que va trigar en arribar un mes i mig i que està catalogada com armament militar. La càmera de vídeo permet tenir visió aèria en directe als centres de comandament i coordinació instal·lats sobre el terreny.

L'aparell està dotat de la tecnologia més avançada que li permet captar imatges a 20 quilòmetres de distància i a mil peus d'alçada, visualitzar els punts que desprenen calor i dibuixar el perímetre d'un incendi amb coordenades geogràfiques.

L'emissió de les imatges en directe es gestiona a través d'un programari i una xarxa de transmissió que suposa un important avenç en la tàctica de gestió d'incendis, ja que permet visualitzar i analitzar un foc en temps real des de les sales de comandament avançades.

La càmera està dotada almenys de 4 eixos giro-estabilitzats per tal que pugui ser instal·lada en un helicòpter sense que les imatges pateixin oscil·lacions. Disposa de sensors òptics i tèrmics, per poder capturar imatges tant de dia com de nit.

També disposa d'un telèmetre làser per determinar les coordenades dels punts assenyalats i té la capacitat de definir perímetres, determinant quins punts són els més calents.

La càmera incorpora un programa informàtic de gestió del sistema que inclou la gravació de les imatges en el mateix helicòpter i la integració al sistema de transmissió d'imatges del Departament, que permetrà la visualització i tractament d'aquestes imatges i aportar informació associada als centres de control.

Per saber-ne més:

El col.lectiu "Jo no t'espero" prepara el rebuig al Papa Benet XVI 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid