Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Iniciativa Animalista adverteix que "queda molt per fer" arreu dels Països Catalans

Iniciativa Animalista ha celebrat en un comunicat aquest dissabte la victòria assolida per la plataforma Prou! per la qual el Parlament de Catalunya va aprovar la ILP per abolir les curses de braus al Principat.

Amb àmbit d'actuació al País Valencià, la plataforma adverteix que la batalla no està guanyada ja que "encara queda molt per fer" a la resta de territoris dels Països Catalans. Segons la plataforma, no es poden oblidar els animals torturats als zoològics, privats de llibertat, als circs, als laboratoris d'experimentació, a les empreses que testen amb animals o a festes patronals.

14/08/2010 16:48 Drets i Llibertats

Iniciativa Animalista ha volgut destacar "l'ampli suport" que la fita ha obtingut fora dels Països Catalans "amb mitjans de comunicació de bona part d'Europa i altres parts del món" i remarcant que la notícia va ocupar el tercer lloc en importància a nivell mundial el dia 28 de juliol.

En aquest sentit expressen que malgrat que "la tortura a les places de bous és la forma de tortura més visible i coneguda per la majoria de la societat, encara queda molt de treball per fer". D'aquesta manera, Iniciativa Animalista encoratja la societat a continuar treballant pels drets dels animals i garantir una societat més justa per a totes i tots.

"Un primer pas"

Totes i tots som conscients de la decisió que va prendre el Parlament de Catalunya el passat 28 de juliol, una data històrica, on, la majoria parlamentària va votar a favor de posar punt i final a la tortura dels bous a les places catalanes, tot i que aquesta pràctica cruenta sols es donava en una plaça de Barcelona, de les tres que té. Siga com siga cal ressaltar la fita.

La fi de les corregudes de bous al Principat de Catalunya no ha sigut precisament per la iniciativa de cap partit polític, ni tampoc de cap parlamentari o parlamentària, sino que ha estat la societat civil catalana, qui, amb la posada en marxa de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), "Prou!", va reunir més de 180.000 signatures per dur-les al Parlament de Catalunya, i després dels tràmits administratius es va votar finalment. Aquesta ILP no haguera estat possible sense la constitució de la Plataforma Prou!, i també del treball del milers de persones que treballaren en ella, les fedatàries i fedataris per recollir signatures, les personalitats que donaren la seua imatge per promocionar la campanya i donar-li suport, les persones que signaturen la ILP... el treball d'aquestes persones moltes voltes passa desapercebut, i des d'Iniciativa Animalista volem donar-los la nostra enhorabona i reconeixement.

D'altra banda a ningú se li passa l'ampli suport que la decisió del Parlament de Catalunya ha tingut fora dels Països Catalans, amb mitjans de comunicació de bona part d'Europa i altres parts del món, de fet la notícia va ocupar el tercer lloc en importància a nivell mundial el dia 28 de juliol. Tot i això, l'altra cara de la moneda la tenim en els grups protaurins que veuen com amb el pas del temps la barbàrie té cada volta menys llocs on amagar-se, les contínues referències a que els bous "també són una tradició de Catalunya", o que es vol anul·lar de Catalunya "todo aquello que es español", no deixen de ser excuses vanes per amagar un odi visceral a que una societat puga madurar i viure sense violència, una actitud amb la qual no ens estendrem en aquest comunicat, ja que pensem que no és beneficiós perdre el temps amb això. Constatem però, que les dues aptituds no són sinó un reflex de la diferent evolució històrica dels projectes catalans i espanyols.

Com titulem a l'article, és un primer pas, una batallada guanyada, important, molt important, però que no ens ha de fer caure en l'aparença que ho tenim tot fet, ja que encara queda molt per fer, amb les corregudes de bous a altres territoris del Països Catalans, que amb l'eradicació al Principat aprofiten per fer publicitat protaurina afirmant que "ací si que hi ha llibertat" i voldran torturar més animals malgrat que la decadència de la tortura és un punt de no retorn, i de passada fer propaganda anticatalanista. Tampoc podem oblidar els animals torturats als zoològics, privats de llibertat, o als circs, o també als laboratoris d'experimentació, o a les empreses que testen amb animals per provar els seus productes, o a les "festes patronals" de molts municipis del nostre país, on se'ls maltracta per la pura diversió d'uns pocs... i sobre tot no podem oblidar-nos dels escorxadors i tota la cadena de "producció de carn". Cert que la tortura a les places de bous és la forma de tortura més visible i coneguda per la majoria de la societat, però com diem, encara queda molt de treball per fer.

Des d'Iniciativa Animalista volem donar l'enhorabona a les persones que han treballat al voltant de a la Iniciativa Prou!, i a la societat catalana en general, ja que són un exemple a seguir, i els encoratgem a continuar treballant pels drets dels animals i garantir una societat més justa per a totes i tots.

 

Per saber-ne més:

Boicotgen a Palma la primera cursa de braus després de la prohibició al Principat

 

Prou! desmenteix que vulgui prohibir els correbous, que veuen escurçats la seva durada 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid