Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilitzacions contra les polítiques d'ensenyament d'Ernest Maragall i Alejandro Font de Mora

El passat 29 d'abril, les organitzacions sindicals amb representació a la Mesa van iniciar la consulta a la comunitat educativa per avaluar les mesures que promou Ernest Maragall al Principat
Avui hi haurà tancades a diversos centres i Ajuntaments  del Principat i la Plataforma per l’Ensenyament Públic al País Valencià organitza una consulta popular a la comunitat educativa sobre la política d'Ensenyament d'Alejandro Font de Mora. En aquest context, el SEPC anima als estudiants a participar a les mobilitzacions.

06/05/2010 04:05 Educació

 

131045_ustec_mobilitzacionsTancades a diversos centres i Ajuntaments per aturar la supressió de part del Batxillerat a Barcelona

Els sindicats USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT, feliciten les mobilitzacions de la comunitat educativa que han aconseguit, una vegada més, aturar la supressió del Batxillerat a tres instituts de Barcelona. Les mobilitzacions han tingut un èxit parcial, doncs encara es manté la supressió de Batxillerats i Cicles Formatius en altres centres.

Un cop més es fa palesa la deriva en la planificació de l’actual Departament d’educació, que pren decisions totalment arbitràries i en base al “regateig”.

Els sindicats consideren que cal continuar amb  les mobilitzacions i aconseguir aturar totes les supressions de grups en els centres públics, així com la retallada de plantilles que s’està duent a terme als Serveis Educatius, als CAEP, a les Zers i als centres en general. I per això que, dins del marc del calendari de mobilitzacions,  avui dijous, 6 de maig, hi haurà tancades a diversos centres i Ajuntaments arreu del territori. A Barcelona ciutat, els delegats i delegades sindicals es tancaran conjuntament amb el professorat, alumnat i pares i mares a l’IES Rambla Prim.

Recordem que el Departament d'ensenyament va reduir de vuit a cinc el tacament de línes de batxillerat a Barcelona després de la Marxa el dia 28 d'abril des de la plaça de la vila de Santa Coloma de Gramanet, per tota Barcelona, fins arribar a plaça Universitat i tota la mobilització que que en poc temps s'havia generat per aturar el tancament de centres de batxillerat.

 

 

 

131052_29_04_2010_referendum_eduReferèndum sobre la política educative del Departament d'Educació, del 29 d'abril al 25 de maig

Les organitzacions sindicals amb representació a la Mesa promovem i organitzem una consulta a la comunitat educativa. La consulta es realitzarà per vot personal dipositat en l’urna de cada centre.

L’objectiu d’aquesta consulta, màxima expressió democràtica, és donar a conéixer l’opinió de la comunitat educativa respecte a la política educativa del Govern de la Generalitat i, en concret, avaluar les mesures que promou el conseller d’educació Ernest Maragall.

Per a la realització de la consulta cal organitzar meses de votació als centres educatius, per la qual cosa necessitem la teva col•laboració.

És molt important que a cada centre hi hagi un grup promotor de la consulta en el que participaran persones dels diferents sectors de la comunitat educativa (professionals, docents, PAS, famílies, alumnes...). Aquest grup promotor haurà d’organitzar la consulta, garantir la seva presència en la mesa el dia de la votació així com fer l’escrutini i trametre l’Acta amb els resultats a la central de dades.

D'altra banda, els sidicats també promouen el Manifest per l'ensenyament públic. En aquesta pàgina qualsevol persona es pot adherir. 

 

consulvalConsulta popular a l'ensenyament sobre la política educativa al País Valencià 

Aquest dijous, la Plataforma per l’Ensenyament Públic organitza una consulta popular a la comunitat educativa
L’objectiu d’aquesta consulta simbòlica, màxima expressió democràtica, és donar a conèixer l’opinió de la comunitat educativa en relació a la política educativa de la Generalitat Valenciana i, en concret, del conseller d’educació Alejandro Font de Mora.

Per a la realització de la consulta cal organitzar meses de votació en els centres educatius, per la qual cosa necessitem la col·laboració de la comunitat educativa del teu centre. Per tant, caldria que plantejàreu al professorat, pares i mares, i alumnat en el marc del Consell Escolar, Claustre, o AMPA la proposta d'organitzar la consulta en el vostre centre i les persones que s'encarregarien de dur-la a terme i de garantir la seua presència en la mesa de votació.

La proposta d'horari de la consulta és flexible, sobretot en els centres de secundària, i s'aconsella que en infantil i primària se celebre entre les 17h i 18h, coincidint amb l'eixida del centre per a facilitar que tota la comunitat educativa puga votar. També us demanem que ens feu arribar el contacte de les persones voluntàries per a organitzar la consulta i les meses de votació, complimentant el qüestionari que trobareu en aquesta web.

 

 

El SEPC anima els estudiants catalans a participar activament de les properes mobilitzacions a la Comunitat Autònoma de Catalunya i el País Valencià

La unitat d'acció de la comunitat educativa és clau davant els atacs que rep l'ensenyament públic català

Enguany la comunitat educativa catalana ha hagut d'afrontar un complicat curs acadèmic, l'enèsim amb les aules massificades, substitucions no cobertes, instal·lacions precàries, pedagogiesarcaiques... però el primer des de l'aplicació a la Comunitat Autònoma de Catalunya de la Lleid'Educació de Catalunya (LEC) i les seves conseqüències en forma de segregació escolar externalització de serveis, tancament de centres i línies públiques, concessions a la concertada... La comunitat educativa ha convocat nombroses mobilitzacions i ha proposat nombroses iniciatives perresoldre aquest greu desgavell que caracteritza el sector educatiu.

Tanmateix la pràctica autoritàriadels consellers Ernest Maragall i Alejandro Font de Mora, fonamentada per l'acció unilateral i els fets consumats, no ha cessat en cap moment. L'agenda política dels consellers d'educació principatí, balear i valencià; malgrat estar format perpartits polítics de diferent color polític, segueix una mateixa pauta executiva basada en una lògica neoliberal i que es blasma en forma de privatització i elitització.

L'arrel d'aquestes reformes rau en el procés de construcció europea i les seves implicacions en matèria educativa i de pressupost públic, concretament en l'Estratègia de Lisboa (formació i coneixement com a motors de l'economia europea) i el Tractat de Maastricht (reducció progressiva de la despesa pública).El curs escolar està arribant a la recta final, però els ànims de la comunitat educativa no s'han esgotat encara i la lluita per un ensenyament públic i de qualitat segueix ben vigent.

Durant les properes setmanes una nova onada de mobilitzacions s'engegarà al llarg i ample de les aulescatalanes per tal de forçar un gir de 180 graus en les polítiques d'ensenyament al nostre país.El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, organització present a més d'un centenar d'instituts de secundària dels Països Catalans, ens sumem i participarem activament a les diferents propostes delluita que encetarà la comunitat educativa:

➢ 29 d'abril al 22 de maig: Consultes als centres d'ensenyament del Principat de Catalunya
➢ 6 de maig: Referèndum als instituts del País Valencià i tancades als centres d'ensenyament del Principat de Catalunya.

➢ 11 de maig: Concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona contra el tancament degrup i retallada de plantilles
➢ 18 de maig: Vaga i manifestacions de tot l'ensenyament públic no universitari al Principat de Catalunya

➢ 29 de maig: Manifestació de tota la ciutadania a BarcelonaÀdhuc volem expressar les següents consideracions:

- La comunitat educativa porta tres cursos amb intenses mobilitzacions, la convocatòria de lesquals ha estat sempre exitosa, cosa que demostra el rebuig frontal dels actors implicats en elprocés educatiu (estudiants, professors i pares i mares) a les actuacions en matèriad'ensenyament de les administracions públiques.

- Les polítiques educatives d'un país no poden ser dictades directament des dels despatxos deles administracions públiques. La diagnosi i les propostes de la comunitat educativa són essencials a l'hora de traçar les principals línies estratègiques que han de seguir la legislaciói l'executòria en matèria educativa. El diàleg i el consens han d'ésser dues premissesbàsiques del tarannà de govern

- Les darreres dècades s'han caracteritzat per nombroses reformes educatives, dutes a termeper governs de diferent orientació ideològica, que constantment han disgustat a la comunitateducativa. La manca de perspectives de millora de l'ensenyament està causant greussímptomes d'esgotament en els centenars de milers de treballadors de l'ensenyament públical nostre país. Aquesta conseqüència de la desídia del nostre sistema polític acabarepercutint òbviament en el procés educatiu. A l'encens el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans demanem:

- Aturada dels diferents processos de reforma educativa que s'estan produint al conjunt delsPaïsos Catalans.

- Inici d'un procés obert de debat entre les conselleries i la comunitat educativa que acabi enun ampli consens sobre les polítiques públiques en matèria d'ensenyament

Finalment des del SEPC animem a tots els estudiants catalans a participar de les diferentsconvocatòries de mobilitzacions per l'ensenyament que es produiran les properes setmanes.

 

 

 

 

 

 

 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid