Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Plataforma en Defensa de l'Ebre desborda

La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha portat aquest diumenge les seves reivindicacions fins a Barcelona, on ha desbordat totes les previsions concentrant de 1.800 persones als carrers de la ciutat comtal en defensade l'Ebre.
 
La mobilització s'ha fet per demanar a les institucions europees que instin el govern espanyol a acomplir amb les directives ambientals sobre aigua i fixi els cabals ecològics dels rius.

30/05/2010 17:26 Territori
En el cas del tram final de l'Ebre, la Comissió per la Sostenibilitat del riu considera que el cabal hauria de ser com a mínim de 170 m³ per segon, però el govern espanyol el situa actualment en 80 m³ per segon. La marxa ha servit també per fer visible altres reivindicacions del territori, com el rebuig al cementiri nuclear a Ascó o la gestió que es fa del riu Segre, entre d'altres.

La manifestació en contra del Transvasament del riu Ebre, organitzada per diverses entitats de les Terres de l'Ebre i entitats ecologistes procedents de tot l'espanyol, ha aplegat 1.800 persones, segons la Guàrdia Urbana. Una xifra que accepten els organitzadors perquè afirmen que han complert les seves expectatives amb la participació de la societat i sense un paper destacat dels polítics. La manifestació ha transcorregut amb tranquil·litat durant dues hores, entre la plaça Urquinaona i l'avinguda de la Catedral, passant per la Via Laietana. Els manifestants han fet el recorregut a marxa lenta fins a arribar a l'entrada de la catedral de Barcelona, on la periodista Pilar Sampietro ha llegit el manifest que han consensuat totes les entitats convocants.

El manifest reclama un nou model agroalimentari, que es replantegi el pla urbanístic de Barcelona i una gestió pública de l'aigua perquè, segons els organitzadors, 'el 70% de l'aigua la gestionen multinacionals privades'. El manifest també demana que es vetlli per la qualitat de l'aigua i que es compleixi la normativa marc europea.

En total, han participat 110 entitats ecologistes procedents de tot l'estat espanyol com ara l'Aragó o Madrid i de tot Catalunya, des de les Terres de l'Ebre fins al Segre, acompanyats de la coordinadora anticementiri nuclear de Catalunya, entre altres. Per aquest motiu, a la manifestació s'han sentit proclames en contra d'embassaments a diferents llocs de l'Estat. Les entitats organitzadores denuncien que el Govern de la Generalitat no vol fer les obres del transvasament de l'Ebre i altres obres que afecten els rius de Catalunya per necessitats vitals, sinó 'per interessos econòmics'. Per aquest motiu, demanen a la Unió Europea que determini el cabal ecològic del riu Ebre i adverteixen que seguiran manifestant-se mentre es plantegin obres com aquesta, i que, si és necessari, la demanda per incompliment de la normativa europea arribarà al tribunal d'Estrasburg.

Per a saber-ne més:

Milers de persones es manifesten a Sueca per la recuperació i preservació del Xúquer 

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid