Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'esquerra independentista basca aposta per l'acumulació de forces per mitjans polítics

Finalitza el debat iniciat el passat 14 de novembre amb el document "Un primer pas pel procès democràtic: Principis i voluntat de l'esquerra independentista"
Les bases de l'esquerra independentista basca han aprovat la resolució "Zutik Euskal Herria" a la que es realitza una aposta per l'acumulació de forces per mitjà "exclusivament de la lluita de masses, institucional i ideològica" per portar a l'Estat al terreny de la confrontació lliure i democràtica d'idees i arribar a un escenari en què els ciutadans bascos adoptin les decisions que desitgin sobre el seu futur.

16/02/2010 02:58 Internacional
L'Esquerra Abertzale ha reunit aquest cap de setmana a les seves Assemblees Territorials d'Araba, Bizkaia, Gipuzkoa i Nafarroa, congregant a prop de 600 militants independentistes en representació dels més de 270 pobles en els quals l'Esquerra Abertzale ha realitzat el seu procés de debat al llarg dels últims mesos.
 
Mitjançant la realització d'aquestes Assemblees Territorials l'Esquerra Abertzale ha donat per conclòs el debat en el qual ha definit i decidit la seva estratègia política. En aquestes assemblees la militància ha realitzat una anàlisi de la situació política d'Euskal Herria i s'ha valorat el procés de debat després del que s'ha definit la planificació política de l'Esquerra Abertzale para el 2010.
 
Per últim, les Assemblees Territorials han ratificat la resolució Zutik Euskal Herria, que recull les conclusions del debat i l'aposta política de l'Esquerra Abertzale.
 
Els següents són els continguts més destacables d'aquesta resolució:
 
1. La fase política a la qual es dirigeix Euskal Herria és la fase del canvi polític, per mitjà del Procés Democràtic. És a dir, una vegada creades les condicions del canvi, arriba l'hora de realitzar-lo. Per tant, l'objectiu d'aquesta fase política és portar a terme aquest canvi polític, assolint el marc democràtic que ofereixi les suficients bases perquè tots els projectes polítics siguin defensables i materializables en el nostre país. Arribant a així una pau estable i duradora per a Euskal Herria. Assumir l'aposta de materialitzar-lo ha exigit i exigeix canvis també en nosaltres i nosaltres mateixes.
 
2. Per a l'Esquerra Abertzale, l'oportunitat d'un canvi polític veritable, l'oportunitat de superar el cicle actual i obrir altre democràtic, es troba oberta de bat a bat. Per tant, ara el desafiament consisteix a creuar aquesta porta oberta després de dècades de lluita i treball i efectuar el canvi polític. Hi ha suficients condicions polítiques i socials per a això.
 
3. Ens reiterem en el compromís amb l'ús de vies i mitjos exclusivament polítics i democràtics. Són dites mitges els quals fan possible la necessària activació popular i la unitat d'acció de les forces democràtiques i progressistes del país, garantia, motor i eix de tracció de l'obertura i avanç del Procés Democràtic. Procés Democràtic que ha de desenvolupar-se en absència total de violència i sense ingerències, regint-se el diàleg i la negociació entre les forces polítiques pels principis del Senador Mitchell.
 
4. Una àmplia acumulació de forces per mitjà exclusivament de la lluita de masses, institucional i ideològica és la base per a dur a l'Estat al terreny de la confrontació lliure i democràtica d'idees i projectes polítics, i poder així arribar a un escenari on els ciutadans bascos lliure pacifica i democràticament adoptin les decisions que desitgin sobre el seu futur. Per tot això, fem una crida a la societat basca i al conjunt de forces progressistes, demòcrates i populars del país a, mantenint i respectant cadascun la seva història, personalitat i ésser, unim forces per a fer aquest procés irreversible. Cridem així mateix a la comunitat internacional a acompanyar aquest procés. Estem convençuts que en aquest camí i per mitjà del treball en comú i l'activació popular, els mesos esdevenidors ens oferiran nous avanços i escenaris que facin aquest procés irreversible.
 
 
Per sabe-ne més:
 
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid