Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Hospitalitzen un detingut basc després de quatre dies d'incomunicació

Un dels quatre detinguts bascos el dilluns a Guipúscoa, Jose Camacho, ha hagut de ser hospitalitzat després de quatre dies d'incomunicació.

El d'Hernani ha sigut hospitalitzat després de romandre 96 hores seguides en mans de la Guàrdia Civil. El jutge espanyol Ismael Moreno n'ha ordenat l'empresonament, juntament amb els altres tres detinguts.

19/02/2010 15:23 Internacional


El moviment pro amnistia ha confirmat al diari Gara l'hospitalització del pres, tot i que en desconeix l'estat de salut. El jutge Moreno ha viatjat fins a l'hospital per a procedir amb els interrogatoris, segons EiTB, però Camacho s'ha acollit al dret de no declarar.

Pel que fa als altres tres presos, han hagut de declarar davant del jutge a l'Audiència Nacional. Ho han fet sense els seus advocats personals, atès que es troben dins del règim d'incomunicació.

Finalment, el jutge ha ordenat l'empresonament de tots quatre, segons Efe, a instàncies del fiscal. Estan acusats de "col·laboració" amb ETA.

Beobide denuncia tortures

Per la seva banda, Ibai Beobide va ingressar ahir a la presó de Soto del Real després de comparèixer davant del jutge Ismael Moreno. Beobide va denunciar haver patit tortures durant els cinc dies que va romandre incomunicat en mans de la Guàrdia Civil.

Beobide va ser detingut per la Guàrdia Civil el dissabte passat. El jutge Moreno l'acusa de ser militant d'ETA, "de tinença il·lícita d'armes i d'explosius" i també d'"estralls terroristes", en imputar-li almenys quatre accions armades.

Segons ha informat el moviment pro amnistia, Beobide també va haver de comparèixer sense advocat, per la qual cosa va rebutjar de declarar i va explicar al magistrat haver estat "colpejat després d'haver estat embolicat amb goma espuma", haver patit "la bossa" en diverses ocasions "fins deixar-lo sense respiració", haver estat obligat a fer exercici físic i haver patit constants amenaces relacionades amb els seus familiars.


Els detinguts al Principat


Els tres ciutadans bascos detinguts aquesta setmana a Portbou i Camprodon es troben també en mans de la Guàrdia Civil en règim d'incomunicació.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid