Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Guanya el sí a Arenys de Munt

Els arenyencs diuen sí a la independència de Catalunya amb un 96'40% dels vots emesos

Resultats de la consulta popular celebrada hui: SÍ - 2569 vots, NO - 61 vots, NULS - 12 vots, EN BLANC - 29 vots. ültima actualització 18/09/09 * Vídeo de la roda de premsa de la CUP a Arenys de Munt

Llibertat.cat us ofereix la crònica amb vídeos de l'ambient que es va viure ahir a Arenys de Munt en motiu de la consulta popular per la independència. La trobareu en ampliar notícia. Totes les fotografies del 13-S a Torre de Guaita

13/09/2009 08:07 Política

 

  .

 20:20h: Vídeo de la roda de premsa de la CUP a Arenys de Munt - ració positiva de la CUP: “Impulsarem consultes arreu del país” -Llibertat.cat

Dades de participació en tancar el col·legi electoral: 2671 aranyencs el 41'01% del cens han participat en la consulta, superant la participació en les eleccions europees i el referèndum de la Constitució, i una mica per sota dels resultats de participació en el referèndum de l'estatut, però en nombre de vots més alta que no la que va obtenir l'estatut en el referèndum del 2006 (2.424). Amb aquest resultat, el regidor de la CUP d'Arenys i membre de l'organització, Josep Manel Ximenis, ha dit que els aranyencs són més partidaris de la Independència que qualsevol reforma de l'estatut. A més a més, l'Ajuntament ha proclamat Arenys de Munt primer municipi català que havia votat lliurement i democràticament per la independència. 

La participació a les 14:00h era del 26%.   Els aranyencs han votat ja, superant els recomptes a la mateixa hora del referèndum de l'estatut i els comicis catalans i europeus. Milers de persones silencien la concentració feixista

El regidor de la CUP d'Arenys, Josep Manel Ximenis, afirma que les dades de participació demostren que a la gent d'Arenys de Munt “li interessa més la independència que l'Estatut”. 

L'afluència de votants a la consulta popular supera totes les previsions de l'organització. A les dues del migdia, l'organització donava dades de participació de 1.693 persones, un 25,98 per cent del cens. Tot i que advertien que les dades no eren comparables, ja que en aquesta consulta poden votar 345 persones entre 16 i 18 anys que no ho podrien fer en un procés electoral regular, sí destacaven haver superat la participació dels últims comicis celebrats a la població, com les eleccions europees, catalanes i el referèndum de l'Estatut.

13:33h: Els feixistes abandonen ara mateix la Vila d'Arenys de Munt, acompanyats de crits de FORA FORA FORA LA BANDERA ESPANYOLA i a favor de la Indepencència de Catalunya.  Prop d'una seixantena de feixistes vinguts en autocar, han tingut que entrar escoltats pels Mossos d'Esquadra per acudir a la concentració la Plaça Cataluntya d'Arenys de Munt, que ha durat menys de mig hora, mentre la riera plena de gom a gom s'ha convertit en una contra manifestaciió feixista sota el clam INDEPENDÈNCIA i tots els bocacarrers que hi donen a l'esmentada plaça també plens a vessar de manifestants independentistes que cridaven en contra la manifestació falangista, exigint la seua expulsió de la localitat. Poc abans de la concentració feixista. (12:20h) Tres personatges han estat detingudes i expulsades de la localitat per part de la policia autonòmica per la seva actitud provocadora.

La normalitat és absoluta a primera hora del matí exceptuant el fort desplegament policial que des d'ahir invaeix la tranquil.litat del poble, i la gran quantitat de mitjans acreditats per cobrir l'esdeveniment. Arenys de Munt viu una jornada que farà història en el dia d'avui i que com confirmen totes les fonts consultades encendrà l'espurna que possibilitarà la celebració de molts més referèndums a diferents indrets dels Països Catalans. La pràctica totalitat de la classe política catalana, exceptuant el PSC (que ha consensuat la crida espanyolista del PSOE)  s'ha desplaçat cap a la localitat del Maresme per donar suport al plebiscit.

183 persones han votat per correu i 180 persones (a hores d'ara)  a les urnes d'un  total de 6500 persones amb dret a vot (tots els aranyencs majors de 16 anys hi tenen dret a participar). A hores d'ara ja ha acabat la segona roda de premsa prevista al dia de hui on s'han donat les primeres dades de participació. Des de les 7 del matí 50 voluntaris intervenen en el desenvolupament del referèndum d'autodeterminació que se celebra hui al poble del Maresme. (En roda de premsa confirmaven que un total de 200 persones s'havien inscrit per aquest menester). Un total de 126 periodistes (on hi ha mitjans d'Alemanya, Itàlia, França i Estats Units)  s'han acreditat ja a la carpa habilitada a tal efecte i la sala de premsa situada a la Sala d'Exposicions Municipal presenta un tràfec important d'activitat on hi han previstes diferents rodes de premsa la primera de les quals ha tingut lloc a les 9 del matí.

Ahir al vespre un acte polític en el Saló Municipal de quasi tres hores de duració resumia els motius de la convocatòria, on intervenien més de 20 personalitats i ciutadans de peu, entre les que hi figuraven, Jordi Porta (president de l'Òmnium Cultural) els valencians Alfons López Tena (membre del Consell General del Poder Judicial) i Vicent Partal (director de VilaWeb). Ampliant noticia hi trobareu algunes frases destacades dels diferents parlaments.

 

 Destaquem les declaracions de les intervencions d'ahir a l'acte polític:

  • Alfons López Tena -saguntí, membre del Consell General del Poder Judicial : " l'estat ha utilitzat tota la seua maquinaria per impedir que Arenys de Munt exercir el dret que tenen a decidir sobre la autodeterminació imcomplint els tractats iinternacionals que han signat...."
  • Vicent Partal, director de VILAWEB, lamentava la justificació del president Montilla al dret de manifestar-se i el silenci envers la ciutadania aranyenca.
  • Jordi Porta, president de l'Òmnium Cultural i ex SINDIC de GRREUGES Català: "El dret a l'autodeterminació és un dret internacional que cal exercir".

Per saber-ne més:

Cartell de la CUP per la independènciaSeguiment informatiu del referèndum d'Arenys de Munt Llibertat.cat

Vídeo de la roda de premsa de la CUP a Arenys de Munt -Llibertat.cat

Una trentena d'advocats i advocades insten a Interior per a fer efectiva la consulta popular Llibertat.cat

L'alcalde d'Arenys de Munt denuncia l'espionatge amb càmeres ocultes a les dependències municipals Llibertat.cat

Festa per a la democràcia participativa a Arenys de Munt Llibertat.cat

Tot a punt per la consulta popular Llibertat.cat

Berga ajorna l'aprovació de la moció de la consulta popular per la independència nacional Llibertat.cat

La CUP demana "pau i tranquil·litat" de cara a la consulta de diumenge Llibertat.cat

El partit nord-català Unitat Catalana dóna suport a la consulta d'Arenys de Munt Llibertat.cat

Blanes farà una consulta simbòlica demà i dissabte Llibertat.cat

Resposta de la CUP: "La prohibició és un atemptat contra la democràcia" Llibertat.cat

Prohibeixen la consulta popular mentre autoritzen la manifestació falangista a Arenys de Munt Llibertat.cat

 La CUP de Berga presenta una moció per una consulta sobre la independència dels Països Catalans Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid