Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vint poetes recitaran "Tornaveus d'una alqueria" a Gandia (La Safor)

El recital poètic d'aquesta vesprada clou tot un seguit d'actes al voltant de l'alqueria afectada per un PAI previst des de la regidoria d'Urbanisme de Gandia. 

Més de 20 poetes pujaran divendres a l’escenari del Teatre del Raval al recital Tornaveus d’una alqueria, apartir de les 19.30 h. La poetaChristelle Enguix reunirà sobre l’escenari 20 poetes de reconegut prestigi: JOAN NAVARRO, MARIA JOSEP ESCRIVÀ, JULI CAPILLA, ISABEL GARCIA CANET, JOSEP PIERA, EDUARD RAMIREZ, JOSEP PORCAR, ALFONS NAVARRET, MANEL MARÍ, JOSÉ INIESTA, VICENT OLASO, PAU LÓPEZ, ENCARNA SANT-CELONI, ALEXANDRE NAVARRO, JOSEP VICENT CABRERA, JOSEP CARLESCATALÀ, MARIA FULLANA, BEGONYA POZO, JOSEP LLUÍS ROIG I TERESA PASCUAL.

27/02/2009 11:51 Cultura

isabelcanet

Els poemes giraran al voltant de la importància de conservar el patrimoni i s’han escrit expressament per a l’espectacle, que comptarà també amb l’actuació musical de CRISTINA MARTÍ. Dissabte pasat Isabel Canet, autora de l'informe tècnic de catalagocació de l'esmentada alqueria donava una conferència sobre l'edifici i els seus valors cuturals, patrimonials i artístics. Una exposició de fotogràfies sobre l'alqueria ompli la recepció del Teatre, que estàn a la venda per un valor de 50 Euros per tal de sufragar la nova associació saforenca.

Més d’un centenar de persones acudiren a la conferència de la historiadora i presidenta d’Arc de Mig Punt, Isabel Canet sobre el valor històric-cultural de l’edifici, el qual, amb tota probabilitat, serà enderrocat pròximament i substituït per una zona verda dins el PAI projectat a Santa Anna.

Canet va alertar que l’Alqueria podria ser molt anterior al segle XVIII i va recordar la seua vinculació a una de les nissagues més influents de la història de Gandia: els Romaguera que donaren tres alcaldes i jugaren, entre altres, un paper molt important a la construcció i desenvolupament del port… Després de la xerrada s’hi va inaugurar l’exposició Un mosaic de mirades, fotografies de diferents autors (PERE HUERTA, NÚRIA VILAPLANA, ÀLEX RUIZ, BORJA ABARGUES, ADRIÀ ANDRÉS, IGNASI MINYANA, ÀNGELA BARBER, SALVADOR VITORIA I ÒSCAR CAMARENA) sobre l’alqueria. Les fotografies poden ser adquirides per un preu simbòlic a benefici de l’associació.

I diumenge, a la Plaça Major de Gandia, centenars de persones presentaren l’aplec comarcal que va reunir, per primera vegada, el Grup de Dansa Raval i Vila d’Oliva, l’Associació Cultural Correllops, la Muixeranga La Construcció de la Safor i la Colla de Dolçainers i Tabaleters del Real de Gandia. [InfoSafor]

Amb noms i cognoms

Continuen les mostres de suport social al manifest fundacional d’Arc de Mig Punt, a través de la web: arcdemigpunt.wordpress.com.

El document compta ja amb vora 200 adhesions individuals i col·lectives. Algunes d’elles personatges d’especial rellevància en el món de la cultura i el patrimoni. Entre ells, podem destacar Eduard J. Verger i Hervàs (poeta), Josep Enric Gonga Colomina (actor i escriptor), Miquel Rosselló Mesquida (arqueòleg), Victor Gómez Labrado (escriptor), Ignasi Mora Tarrazona (escriptor), Juli Capilla i Fuentes (periodista i escriptor), Josep Porcar Museros (poeta), Maria Josep Escrivà Vidal (poeta), Miquel Camarena i Artés (president CVV), Vicent Burguera Sanmateu (arqueòleg), Ximo Vidal (actor i escriptor), Ferran Garcia-Oliver (historiador i escriptor), Pau Viciano (historiador), Enric Lluch Girbés (escriptor), Salvador Pallarès-Garí (filòleg), Enric Ferrer Solivares (professor de secundària), Josep Piera Rubio (poeta), Jesús Villaplana Ferrer (biòleg), Joan Baptista Malonda Grau (mestre), Christelle Enguix (poeta), Emili Moscardó (arqueòleg), Rafael Garcia Mahiques (historiador de l’art), Albert Vázquez Blanco (historiador de l’art), Miquel Àngel Picornell (periodista), etc.


 

Per saber-ne més:

Neix l'Associació Memòria i Patrimoni "Arc de Mig Punt" - Llibertat.cat

 

tornaveusinvitacio

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid