Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desallotgen l'Ateneu Popular de Vallcarca de Barcelona

Concentració a les 20h a la biblioteca de la Plaça Lesseps 
Els Mossos d'Esquadra van desallotjar ahir al matí l'Ateneu Popular de Vallcarca, una de les cases ocupades històriques del districte de Gràcia. El passa mes de novembre, una sentència del jutjat d'instrucció número 53 donava via lliure al desallotjament a l'edifici, situat al número 49 de la Riera de Vallcarca. Aquest espai portava quasi 20 anys okupat i 14 anys desenvolupant tasques de tipus associatiu, cultural i polític. Ara fa 12 anys, l'Ateneu Resistència Roja es va rebatejar com a Ateneu Popular de Vallcarca. Des d'aleshores, l'APV ha estat un espai cultural per la ciutat de Barcelona i un espai d'importància dins el petit món associatiu del barri de Vallcarca.

 

20/01/2009 10:58 Política

L'APV ha estat una entitat cultural i associativa amb més d'un centenar de socis i sòcies. L'Ateneu funcionava sobre les bases de l'autoorganització, l'assemblearisme i l'autogestió.

L'APV estava ubicat en una zona que està pendent d'expropiació per part de l'Ajuntament de Barcelona, que vol ubicar-hi una zona verda, assenyalen que "per afavorir certs interessos privats i revaloritzar immobles". Aquesta expropiació està emmarcada dins el pla urbanístic de remodelació de l'avinguda de Vallcarca, més conegut com el pla dels vials a Vallcarca. Un pla ple de forats foscos que el veïnat mai no ha demanat ni vol i o n el gran beneficiat serà Núñez i Navarro o Finques Hosta (que és qui va posar la demanda). "Els/les grans perjudicats/des serem la gent del barri i el seu fràgil teixit associatiu, a més de la fisonomia urbanística actual, que serà reemplaçada per una altra que provocarà la substitució del veïnatge i situacions de diferenciació socioeconòmica".

La demanda duta a terme, asseguren que està motivada, "en contra nostre ha estat provocada pel nostre rebuig públic al pla dels vials". Al mateix temps, l'Ajuntament mai no ha vist amb bons ulls l'existència d'entitats associatives fora de la seva òrbita política i de control. És per això que les accions de pressió a la propietat per part de l'administració han desembocat en una situació que pretén l'expulsió de l'entitat de l'espai que okupa, fins i tot abans que s'hagi d'executar l'obra prevista.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid