Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Setmana del llibre en català abandona Barcelona per la manca d'interès de l'Ajuntament

Quim Monzó replica Jordi Pujol que havia manifestat aquests dies que el país no estava en decadència: "Barcelona és la capital del país, d'aquest país que no està en decadència, i, malgrat això, la Setmana del Llibre en Català ja no se celebrarà en ella. L'any que ve la muntaran a Sant Cugat del Vallès. Arribarà un dia en el qual la muntaran a Riudellots de la Selva i - suposo- tampoc llavors no estarem en decadència".

01/11/2008 01:47 Llengua
Les desavinences entre l'organització de  la Setmana del Llibre en Català abandona Barcelona i els responsables de Cultura de l'ajuntament de Barcelona, especialment per la ubicació, han motivat el trasllat d'aquesta iniciativa a Sant Cugat del Vallès .Com bé apunta Montserrat Serra a Vilaweb Lletres, Barcelona ha perdut en poc de temps el Saló del Llibre, ara la Setmana del Llibre, i l'any que ve tampoc tindrà LIBER (toca Madrid).
 
L'Ajuntament de Barcelona no ha donat permís als organitzadors de la Setmana del Llibre en Català per a continuar, com l'any passat, a la plaça de la Catedral. Raó: un envelat tan gran dificulta el pas de la gent. Albert Pèlach, president de la comissió organitzadora, diu que no hi ha hagut voluntat política.
 
Fa tres anys la Setmana del Llibre Català va passar de les Drassanes a la plaça de Catalunya. Aquest canvi va significar una mena de refundació, i el públic va augmentar d'una manera considerable. Però, després de dos anys a la plaça de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona no va donar permís a la Setmana perquè hi plantés l'envelat, i l'any passat es va haver de fer a la plaça de la Catedral. I enguany pretenia que tornés a canviar d'emplaçament.
 
La idea dels organitzadors és de convertir la Setmana del Llibre en Català en un Festival del Llibre i de les Lletres. El projecte que van presentar a l'Ajuntament de Barcelona consistia en dos envelats (l'un de 450 metres quadrats i l'altre de 300), que sumats eren d'unes dimensions més reduïdes que no les de l'any passat. L'un, pensat per als adults, i l'altre, per als infants. També augmentaven el nombre d'activitats, algunes de les quals s'havien de fer al Verger del Museu Marés. La idea era de reduir la gran llibreria que havia estat fins ara la Setmana, seleccionar més els títols i potenciar activitats al voltant del llibre i dels autors.

Però l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) no es va fer seu el projecte. Ni l'alcalde, Jordi Hereu, que l'any passat va inaugurar la Setmana del Llibre en Català, no ha volgut rebre els representants de la Setmana per desencallar l'afer de l'emplaçament i ho ha deixat en mans del delegat de Cultura, Jordi Martí.
 
Sant Cugat, l'alternativa
La Setmana del Llibre en Català 2009 es farà a Sant Cugat del Vallès, del 6 al 15 de març, al monestir i voltants. 'Quan vam entrar en contacte amb en Recorder, l'alcalde, tot van ser facilitats, diu Pèlach. Això també compta, perquè aquesta actitud no l'hem trobada mai a l'Ajuntament de Barcelona. I per fer un projecte de qualitat i sòlid necessitem aquesta complicitat, i també per sumar iniciatives. Tenim un bon exemple a seguir: el festival Temporada Alta de Girona, un festival de gran prestigi que a hores d'ara s'ha consolidat.'
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid