Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Escola Valenciana planta cara al Consell pel "fracàs" de la seua política educativa

Acusa el Consell de "malgastar" 6000 euros per a contractar traductors perquè impartisquen l'assignatura d'Educació per la Ciutadania (EPC) en llengua anglesa.
La Federació d'Associacions per la Llengua ha fet arribar una carta al Conseller Font de Mora per a denunciar "l'abandonament" per part del Govern valencià de l'ensenyament de llengües, per "manca de planificació, infraestructures, professors i recursos", motiu pel qual l'entitat cívica en defensa de la nostra llengua ha anunciat "mobilitzacions arreu del país".

03/10/2008 23:06 Cultura

Escola Valenciana ha qualificat com un "fracàs" la política educativa de la Conselleria en matèria d'aprenentatge de llengües, alhora que ha acusat el Consell de "malgastar" 6000 euros per a contractar traductors perquè impartisquen l'assignatura d'Educació per la Ciutadania (EPC) en llengua anglesa.

En eixe sentit, l'entitat ha denunciat que al País Valencià "hi ha 25.000 alumnes en barracons, cal més inversió per a impartir l'anglés des dels tres anys i acollir els nouvinguts, no es cobrixen les baixes de mestres a temps, hi ha aules saturades, es perseguixen equips directius per motius polític; i mentre això passa el Conseller Font de Mora invertirà 6000 euros per institut per pagar els traductors d'anglés".

Segons la Federació d'Associacions per la Llengua "la necessitat de traductors anglés-valencià" per a EPC manifesta "el fracàs de la política educativa de la Conselleria en matèria d'aprenentatge de llengües. Als instituts  no caldrien traductors si es garantira una bona planificació de l'aprenentatge de l’anglés des d'infantil", han apuntat. 

Al mateix temps, Escola Valenciana  han ressaltat que "ací no es tracta de qüestionar l'aprenentatge de l'anglés sinó la manera en què s'hi introduïx. L'edat dels xiquets, els recursos, l'experimentació, la metodologia, el temps d'exposició, i la formació del professorat són elements que els centres sospesem per a construir els nostres  projectes”.  En l'altre  extrem – afegix l'entitat- "se situa el projecte de Conselleria 'Education for Citizenship and Human Rights' que constituïx una burla o  una manca de plantejaments reflexius sobre el com hauria de ser l'aprenentatge de llengües i encara més sobre l'educació plurilingüe".

Per tot això, Escola Valenciana ha expressat el seu "suport" cap als IES que s'oposen a la proposta, alhora que ha posat el seu gabinet jurídic a la disposició d'estos centres.  Igualment, l'entitat ha anunciat que durant el mes d'octubre les 20 associacions comarcals que componen la federació encetaran una mobilització amb tots els mestres, professors i alumnes que en formen part.

Font: Valencianisme.com

 

Per saber-ne més:

El STEPV-Iv mostra la seua satisfacció per la suspensió cautelar d'Educació per a la Ciutadania. LLibertat.cat 

Rànquings
  1. Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
  2. Fragmentació electoral a Salut: SOM Intersindical supera la Intersindical-CSC
  3. Presentació de la candidatura de la CUP Farners per a les pròximes eleccions
  4. Reactivar la lluita independentista o desactivar-la?
  5. Esquinços del passat (Llegit davant la Comissaria de Via Laietana, 21 març 2023)
  6. Valencians amb Puigdemont
  7. Alerta Solidària commemora el 20è aniversari de les detencions de Torà
  8. La Intersindical Sanitat presenta la campanya Fins a la Victòria!
  9. El Govern espanyol reconeix que els policies infiltrats en moviments populars són “agents d'intel·ligència”
  10. "Si fos possible crear un Estat format per València, Catalunya i les Illes Balears... seria un dels estats més rics d'Europa"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid