Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La UAB celebra el Consell de Govern a Barcelona

Avui dilluns, la UAB ha acabat celebrant el Consell de Govern que venia posposant des del passat mes de març. Finalment, aquest s'ha celebrat a la Casa de la Convalescència de l'Hospital de Sant Pau, a Barcelona, enmig de fortes mesures de seguretat i de càrregues protagonitzades per part dels Mossos d'Esquadra.

09/06/2008 19:50 Política
Tal com informa el portal Especial Bolonya, "des de les 11′00h del matí els i les estudiants estaven concetrades al pati del recinte esperant a l’arribada dels assistents" al Consell de Govern. "Aquests han arribat a les 13′30h i per part dels estudiants se’ls ha fet un passadís fins a l’entrada, on en cap cas se’ls ha impedit arribar al seu destí ni dificultar-los l’entrada. Al llindar de la porta d’accés hi havia un cordó d’uns 20 membres de seguretat privada que identificaven als assistents i els deixaven passar. Tanmateix no s’han comportat de la mateixa manera amb els estudiants claustrals, als que s’ha impedit accedir a la sala fins a l’hora justa d’inici de la reunió.". En aquest sentit, cal destacar que els i les estudiants membres del Consell de Govern no han pogut conèixer fins a darrera hora la ubicació de la reunió, i que han estat sotmesos a un tracte discriminatori per part del personal de seguretat tant sols pel fet de ser estudiants.

Posteriorment, "els i les estudiants han entrat per asseure’s de forma pacífica al vestíbul de la Casa de Convalescència. Aquesta situació ha incomodat als membres de seguretat que amb un nou intent fallit han tractat de fer fora als manifestants de males maneres. De sobte han aparegut  unaa dotzena d’agents antidisturbis dels Mossos d’Esquadra i sense l’ús de la paraula han començat a carregar fins a fer fora a tothom de la sala. Pel camí consta que hi ha diverses contusions i samarretes esparrecades, més si tenim en compte que els estudiants estaven asseguts al terra i la policia ha entrat corrents, sense deixar temps a preparar-se per una fugida forçada."

Dins del Consell de Govern, i segons fonts estudiantils, els i les representants dels estudiants en aquest òrgan han protestat pel fet que la universitat volgués aprovar de totes totes les polèmiques noves titulacions, que al seu parer s'han fet d'esquenes a la comunitat universitària per tal d'evitar-ne les seves crítiques. Després d'aquesta intervenció, en la que han repassat l'actitud de la UAB fins al moment, els i les estudiants han xiulat i protestat enmig d'una forta tensió. Responsables universitaris, per la seva part, s'han limitat a contestar que això no era cert i que els estudiants crítics eren una minoria. Finalment, entre insults i empentes d'altres assistents al Consell de Govern, han abandonat la sala.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), per la seva part, que convocava a la concentració de rebuig a la celebració del Consell de Govern feta per les assemblees de facultat de la UAB, ha emès un primer comunicat demanant les dimissions de Lluís Ferrer, Rector de la UAB; Joan Carbonell, Vicerrector de la UAB; i Rafael Grasa Hernández, secretari general de la UAB. El SEPC critica el seu paper en les actuacions dels Mossos d'Esquadra i en la criminalització dels i les estudiants crítiques, alhora que demana el "compromís" de l'equip rectoral a resoldre de "forma dialogada i pacífica" qualsevol afer relacionat amb la universitat. Finalment, i com ve sent habitual, demana la "paralització" dels nous plans d'estudi, la obertura d'un procés de diàleg i la inclusió de referèndums vinculants sobre les reformes que afecten l'àmbit universitari arreu dels Països Catalans.


Per saber-ne més:

Activitat institucional frenètica a les universitats catalanes - Llibertat.cat

Recollida de signatures en suport del moviment estudiantil contra Bolonya - Llibertat.cat

La UAB ajorna el Consell de Govern.- Llibertat.cat

La Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB posposa els nous plans d'estudis - Llibertat.cat

Concentració davant el rectorat de la UAB contra l'aprovació dels Graus de Bolonya - Llibertat.cat

Especial Bolonya - Actualitat sobre aquesta reforma universitària des de la UAB

La UAB ajorna els Consells de Govern fins als exàmens - Llibertat.cat

La UAB impedeix l’entrada d’un estudiant membre del Consell de Govern a la reunió d’aquest òrgan - Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid