Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La vaga de becaris de col·laboració de l'UAB aconsegueix aturar el Reglament

La vaga de becaris i becàries  de col·laboració de la UAB que es va iniciar el passat dimarts ha aconseguit aturar el Reglament, que perpetuava sine die” la contractació irregular de la Universitat,  a la Comissió d'Afers d'Estudiants. Ara bé, tot i que  en primera instància pot significar que no s'aprovi cap reglament de beques al proper Consell de Govern, encara que no hi ha cap mena de seguretat. És per això que avui, el becaris en vaga  faran una assemblea per decidir l'estratègia seguir, segons el Comitè de Vaga dels Becaris de Col·laboració. Ahir es va fer una concentració davant el rectorat de la UAB, coincidint amb la reunió del la Comissió que havia d'aprovar el Reglament.

25/01/2008 12:09 Política

De moment, aquest comitè farà un escrit a tots els membres del Consell de Govern per demanar:

- Dret a parlar per nosaltres mateixos al Consell per explicar la nostra situació i les nostres demandes

- La implantació d'un programa de beques d'ajuts a l'estudi sense contraprestació de serveis laborals

- La calendarització amb els agents amb capacitat de decisió (Gerència, RRHH, Rector, Àrea d'Afers Acadèmics) per a la laboralització de les beques de col·laboració i dels convenis universitat-empresa a la UAB.

- La paralització de qualsevol mesura o represàlia envers els becaris que estan fent vaga.

El Comité assenyala que si no els escolten emprendran totes les accions legals que hi ha al seu abast abast, des de la denúncia a Inspecció de Treball fins a denúncies individuals i col·lectives dels becaris dels darrer 4 anys.

"Donat que la UAB té un greu problema amb els 10-11 milions d'euros que la Generalitat no pagarà i que això suposa el col·lapse econòmic de la UAB per l'any vinent, ens hauran d'escoltar. Iniciar accions legals li pot sortir molt més car que avenir-se a negociar, remarca el comitè.

D'altra banda, el comitè informa que hi ha una ferma voluntat de fer confluir la lluita de tots els sectors precaritzats a la UAB com a resultat de la política de finançament públic derivada del marc de la LOU i de la LUC, és a dir, Bolonya. Aquesta voluntat es concreta en la intenció de integrar-se dins de l'Assemblea contra la Precarietat.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid